Как да подобрим взаимоотношенията с партньора си

  • Сподели:
Как да подобрим взаимоотношенията с партньора си

Има няколко основни стъпки, които трябва да следваме, ако искаме да подобрим взаимоотношенията си с половинка.

Добрата комуникация от съществено значение за добрата връзка. 

Никога не се вкопчвайте във една връзка, нито пък в човека  до вас.
Постарайте се да не вкарвате допълнително напрежение, като се правите на такива, каквито не сте – най-важното правило е да бъдете себе си.

Постъпвайте почтително с партньора си. Когато извършвате дадено действие се замислете как бихте реагирали, ако бъдете на мястото на своя партньор.
Всички имат тревоги и проблеми, но ключът към добрите отношения е, никога да не ги стоварваме на куп върху партньора си, както и да не му позволяваме да ни използва за душевно кошче.

Научете се да се свързвате със своята половинка, както с главата и мислите си, така и със сърцето и душата. Близостта е важна за едни добри и чисти отношения.

Винаги поставяйте картите на масата и се постарайте да имате глас във връзката, в която се намирате – от всички фигури на дъската се постарайте да бъдете водещите – крал и кралица, никога пешка.

Бъдете отворени от към нови изживявания и емоции. 
Постъпвайте отговорно и бъдете честни, както пред себе си, така и пред своя партньор.
Намирайте време за общуване и изчистване на напрежението.

Научете се да споделяте, но това винаги трябва да бъде двупосочна улица, през която да преминавате заедно.
Работете в екип, защото трудностите се преодоляват значително по-бързо, когато срещу тях се изправят двама души, не един.

Не се отдръпвайте, когато вашият партньор е попаднал в труден период – окуражавайте го, подкрепяйте го и продължавайте да го вдъхновявате.
Никога не поставяйте себе си на второ място – следвайте своите приоритети и се борете заедно за постигане на целите ви.

Компромисът е важен елемент за съхранението на едни добри взаимоотношения, както доверието, честността и приятелството.
Никога не ограничавайте, както своите контакти и приятелства, така и тези на своя партньор.

Усетете близостта, бъдете приятели и се постарайте никога да не угасва сексуалното привличане между вас. Сексът е изключително важен за връзката ни – той е този баланс, който ни позволява да се отървем от стреса и напрежението. 

Не се затваряйте в кръга на брака, нито на връзката - допускайте и други хора, около себе си – бъдете активни, социални и щастливи.
Свържете се духовно със своята половинка и забравете за всичко, което ви натъжава, провокира, разгневява и разваля синхрона помежду ви.

Никога не позволявайте на негативните мисли и чувства, да ръководят действията ви в една връзка или брак.
Когато се породи спор – седнете и споделете своите мисли и тревоги със своя любим човек, след което достигнете до най-правилното решение на проблема, но винаги заедно без излишен драматизъм, нерви и обидни думи.

Синхронизирайте своите действия и се постарайте да гледате в една и съща посока, така ще имате общи планове, които ще ви свързват и обединяват.
Никога не поставяйте на пиедестал материалните блага пред личните ви взаимоотношения и чувства – тези връзки никога не носят нищо добро след себе си.

Постарайте се да приемате своя партньор, както с неговите качества, така и с неговите недостатъци.
Дайте шанс на любовта си и се опитайте да промените общуването си до ниво, в което се чувствате щастливи и двамата.
Съхранете това, което обичате и се грижете ежедневно за добрия диалог, който се състои от време за говорене, след което време за изслушване на другия.