Как да разпознаем своя духовен и кармичен партньор

  • Сподели:
Как да разпознаем своя духовен и кармичен партньор

"Има моменти, когато Бог идва и чука на вашата врата. Това е любовта – Бог, който чука на вашата врата. Чрез жена, мъж, дете, любов, цвете, залез или изгрев… Бог може да почука по милиони начини!" - Ошо

Всеки човек по света има своя сродна душа, независимо дали ще успее да я срещне през своя предопределен житейски път или ще получи този шанс в някое от следващите си прераждания. Духовният спътник е човек, който се доближава до нашите вътрешни усещания и разбирания спрямо света, Вселената и живота. Когато този човек е близко до нас, ние ще започнем да усещаме тази връзка по различен и свръхестествен начин на свързване на душите ни.

Духовният приятел, спътник и партньор можем да го познаем, когато усетим неговата грижа към нас и желанието му да ни закриля. Казват, че всеки човек си има свой ангел-хранител, който винаги бди над него и му помага в трудните моменти, а духовният партньор всъщност има известни прилики с него, но по-скоро се доближава до нашата сродна душа, в която успяваме да открием частица от себе си.
Още когато сме създадени във всеки човек са вложени частици емоции и духовни товари, които междувременно носим по пътя си и живеем с тях, въпреки неудобството, което ни създават и именно по тези прилики хората намират своите сродни души, които се доближават до тяхната същност и наподобяват човек, с когото сякаш са живели стотици животи и който е бил някога част от самите тях.
Ще познаем нашия духовен и кармичен партньор по това, че този човек изпълва живота ни с хармония, мир и духовно удовлетворение, защото той е частица от щастието, което винаги сме търсили и без което ние се чувстваме на половина празни отвътре!

Казват, че всеки човек вътрешно в себе си познава своя духовен близнак, защото той по някакъв начин е бил част от живота му, в неговите предишни прераждания. Този човек може да е бил и наш близък добър приятел, съветник или роднина, на когото сме разчитали безрезервно и до когато сме се чувствали спокойни и защитени.

Някои влюбени двойки споделят, че именно така усещат човека до себе си, сякаш го познават и отпреди, без да са го срещали до този момент, но това което чувстват е много по-силно от тях самите, защото тази връзка е неразрушима, силна и устояла на времето. Повечето хора, които успеят да намерят своя духовен партньор, бързо осъзнават своята мисия тук на Земята, а тя се състои именно в подхранването на позитивните усещания и духовното удовлетворение, което носи чистата обич, която трябва да съхранят, след което да предадат това чувство и на останалите. В живота смисълът се състои в това да се чувстваме в хармония със себе си, със заобикалящия ни свят и с хората, които по някакъв начин са станали част от тази красива картина, която сме нарисували.

Нашият кармичен партньор се доближава изключително много до нашите най-силни влечения и желания, можем да го познаем по стремежа му да се развива в подобна на нашата сфера, както и по начина, по който комуникира с останалите хора и положителните чувства, които съхранява във себе си. Кармичният партньор е наш духовен близнак, който ни помага да открием себе си и да доразвием своя потенциал.

С нашия духовен партньор разминаванията и различията не са причина за пораждането на неприятни чувства и емоции в нас, всъщност те са толкова дребни и незначителни, че и двамата с него не успяваме да ги забележим, защото предпочитаме да се наслаждаваме на това духовно тайнство, което ни е събрало в този наш живот!

Можем да познаем този човек и по това, че той е далеч от всичко материално и неговото внимание е насочено единствено върху онези положителни емоции, които донасят слънцето в най-мрачния ден от живота ни. С този човек не е нужно да споделяме много, защото ние за него сме като вече прочетена книга, на която той знае наизуст всяка една страница.

Този наш духовен партньор знае нашите мисли, дори и действията които бихме предприели в дадена ситуация, защото този човек е нашият духовен спътник, с когото ние самите може и да сме споделили повече от един живот и да сме се срещали в много свои прераждания.

Целта на духовния партньор е заедно да можем да се насладим на всяка частица въздух, която ни е подарена и заедно да открием отговорите на всички онези въпроси, които ни изпраща съдбата!

Казват, че за да намери човек своята сродна душа, той задължително трябва да се сблъска с  неправдите и мъката в своя житейски път, след което Вселената ще го възнагради с най-красивото духовно пречистване, свързано с хармонията, партньорството и любовта.

"Преди да дойде краят, запомнете едно нещо: любовта трябва да бъде живяна, преди да се случи смъртта. В противен случай, живели сте напразно, целият ви живот е само една безплодна пустиня!" - Ошо