Как да се отървем от излишното напрежение

  • Сподели:
Как да се отървем от излишното напрежение

Стрес, напрежение, постоянно физическо и психическо натоварване – всичко ни изстисква и уморява, изхабява силата и енергията ни. Живеем под постоянен стрес и проблеми, а прекрасните мигове са станали малки частици, които рядко виждаме. Работата, ежедневните ни задължения и времето, което не остава за нас самите, всичко това още повече ни напряга.

Живеем на пълни обороти, а време за почивка няма. Животът си тече, а след изпълнената задача, предстои нова, след което още една и така, междувременно пред очите ни преминава целия живот, затова е важно да се научим да се справяме със своите емоции и да не оставяме напрежението, да влияе на живота ни, да живеем в синхрон със себе си. Всичко това е напълно постижимо, ако се научим как правилно да се справяме и да се пречистваме от стреса, който ни заобикаля.

Техника номер 1

Изчистваме напълно съзнанието си от негативната енергия, която сме натрупали през деня, намираме подходящ заместител на проблемите и тревожността, а именно мисълта за нещо красиво, нещо което очакваме с нетърпение да изживеем. Нашите мисли контролират живота ни, съдбата ни и всичко, което се случва около нас. Силата на мисълта е енергиен заряд, който ни позволява да контролираме своите емоции. И когато насочим този заряд в правилната посока, виждаме как нещата около нас се подобряват значително, а ние ставаме по-спокойни и удовлетворени от собствения си живот, затова е важна всяка една мисъл, която допускаме да премине през главата ни и ако тя носи отрицателен заряд, просто трябва да затворим вратата мисловно и да не допускаме, тя да контролира живота ни.

Колкото по-рано разберем, че трябва да се настроим мислите си на положителна вълна, толкова по-бързо ще дойдат и положителните резултати за нас. Всичко, което ни притеснява и напряга, като информация, автоматично трябва да бъде заменено с мисъл, от която се чувстваме щастливи  – красив спомен, съкровена мечта или нещо прекрасно, което скоро сме преживели.

Техника номер 2

Да се обкръжим с позитивно настроени хора, такива които не ни натоварват допълнително със своите проблеми, такива които не са черногледи и недоволни от живота. За това как се чувстваме са важни не само обстоятелствата, но и хората, с които сме заобиколени и ако около нас има личности, които ни напрягат, потискат и натоварват, просто трябва да ограничим контактите си с тях. Начин, чрез който можем да се отървем от напрежението е именно срещата с хора, които ни подкрепят емоционално и обогатяват духовно. Хора, които не се оплакват постоянно за всичко, които не са черногледи и песимистично настроени. Нашето обкръжение от хора е в основата на нашето настроение и когато до себе си имаме позитивни, ведри и забавни личности, ние се чувстваме значително по-добре.

Техника номер 3

Спортът също е важен компонент в желанието ни да се справим с натрупаното напрежение. Когато отделим по няколко часа седмично, за да натоварим тялото си физически, ние ще успеем да се пречистим духовно от стреса и всичко, което ни натоварва, затова можем да изберем някакъв спорт, фитнес, разходка или дори упражнения у дома, които да ни помогнат да се отървем от натрупаните нерви.

Техника номер 4

Дори и най големите неприятности и проблеми, един ден остават само спомен, затова е важно да ги приемаме с усмивка и просто да изчакаме, да дойде нещо по-хубаво и по-добро. Трябва да мислим позитивно и да се научим, да не се натоварваме излишно, особено с такива ситуации над които нямаме пряк контрол. Всичко рано или късно просто преминава, затова е важно да приемаме капаните на живота с положителен поглед, да ги възприемаме като натрупан опит и да черпим най-доброто, което можем дори и от несполуките. Важно е да можем да контролираме своите мисли и емоции, ако искаме да съхраним себе си и да се чувстваме щастливи.