Как да се преборите с целулита и да постигнете желаната фигура

  • Сподели:
Как да се преборите с целулита и да постигнете желаната фигура

С настъпването на пролетта и с все по-приближаващите летни месеци повечето хора започват да обръщат по-сериозно внимание на тялото си. Искат да бъдат в добра форма, да изваят телата си за плажа и... да изглеждат страхотно.

Разбира се, по-добрият вариант е да се грижим за фигурата си целогодишно, но като че ли повече се замисляме за това през топлите месеци, когато вече сме свалили палтата и дебелите дрехи и мисълта ни се насочва към банските и летните емоции.

Освен необходимостта от свалянето на някое и друго килце, дамите виждат нещо по телата си, което направо ще им избоде очите. Сещате ли се кое е това нещо? Негово величество целулитът - проблем, с който почти всяка жена се сблъсква в определен период от живота си.

Няма да навлизаме в задълбочени обяснения какво представлява целулитът, а накратко ще кажем, че всъщност това е излишна подкожна мастна тъкан, която изпъква в горния слой на кожата и визуално я изменя. А това изменение никак не ни се нрави :)

Причините за появата му са комплексни, като сред най-важните са заседналият начин на живот, нарушен метаболизъм и/или кръвообращение, нездравословно хранене и недостиг на витамини и минерали, натрупване на токсини в тялото, вредните навици като консумация на алкохол, цигари и кофеин и др.

Естествено, че "портокаловата кожа" не е любима на никого, но все пак има начини да се преборите с нея. Заредете се с воля и търпение и спазвайте следните съвети.

1. Здравословно хранене - сведете солта и захарта до минимум, заложете на плодовете и зеленчуците, стремете се в менюто ви да присъстват полезни мазнини и качествени източници на белтъчини.

2. Пиене на достатъчно течности през деня - не забравяйте, че хидратацията е много важна в борбата с целулита.

3. Физическо натоварване и масаж - спортувйте, спортувайте, спортувайте! Заложете на спорта - правилните тренировки ще ви помогнат да се преборите с досадния целулит и ще подобрят тонуса ви. Масажът, както и различни водни процедури, също ще ви бъдат от полза.

4. Специализирана козметика - в днешно време може да открием огромно количество продукти, които ни обещават справяне с проблема. Винаги трябва да сме внимателни в избора си и да залагаме на качествена и проверена козметика, за да постигнем желания ефект.

Освен козметичните продукти, съществуват и редица методи, които могат да ни бъдат добър партньор в борбата с целулита. Сред тях е криолиполизата - тази техника може да елиминира излишните мазнини чрез изстудяване до -10°C за изгладена кожа и оформена фигура.

Вдъхновени от този метод, Лаборатории Lierac наподобиха ефекта на изстудяване върху адипоцитите (клетките, изграждащи мастната тъкан, специализирана да складира енергия под формата на мазнини). За да го постигнат, те идентифицират ирисин като ключов посланик при реакцията на мастната тъкан към студа. Този протеин предизвиква високи нива на поглъщане на мазнините, следователно осигурява стягащ ефект.

Вижте повече информация за три подходящи продукта на Lierac за грижа за тялото, които ще бъдат на ваша страна в борбата с неприятния целулит.

Как да се преборите с целулита и да постигнете желаната фигура

BODY-SLIM CRIYOACTIVE
Интензивен криоактивен концентрат за борба с целулита

Програма, която пресъздава ефекта на криолиполизата за намаляване видимостта на натрупания целулит. Подсилва въстановяването на колагеновите влакна около адипоцитите, разбива мазнините и има дрениращ ефект. В комбинация с ергономичния масажор достига и до най-недостижимите области, засегнати от упорития целулит.

Приложение:
Нанасяйте сутрин и вечер върху зоните, които желаете да третирате. За да удвоите ползите от продукта, използвайте стягащият и ергономичен масажор, който достига и до най-недостижимите зони.

BODY-LIFT EXPERT
Лифтинг терапия за незабавно стягане и възстановяване на плътността на отпуснатите зони

Формула, вдъхновена от козметична техника за клетъчно обновяване на кожата, прилагана в областта на естетичната медицина. BODY-LIFT EXPERT е противостарееща грижа за тяло с двойно действие - на повърхността и в дълбочина в клетъчната мрежа, която преоформя, разкрасява кожата и възвръща младежкия й вид и тонус.

Приложение:
Сутрин и вечер нанасяйте върху отпуснатите зони с масажни движения (вътрешните части на ръцете и бедрата, корем, колене и т.н.).

BODY-SLIM MINCEUR GLOBALE
Мултифункционален преоформящ и разкрасяващ концентрат за тяло

Приложение:
Нанася се сутрин и вечер на бедра и ханш с масажиращи движения. Препоръчителен минимален период на приложение - 28 дни.

Как да се преборите с целулита и да постигнете желаната фигура

Колкото по-рано обявите война на целулита, толкова по-големи са шансовете за победа

Снимка: StockSnap / Pixabay.com