Как да се справим със стреса

  • Сподели:
Как да се справим със стреса

Работа, проблеми, непрестанни ангажименти - една безкрайна седмица, в която не успяваме да отделим време за собствените си нужди и най-вече за ползотворна почивка.

Непрестанно ни притискат срокове, бързаме да свършим възможно повече неща, но в един момент това натоварване и натрупалият се стрес, започват да се отразяват негативно на нашето тяло – чувстваме се уморени, както физически, така и емоционално. Затова е нужно още преди да сме прегрели и напълно изключили, да отделяме време за почивка.

Няколко начина чрез които да се отървем от стреса:

1. Почивка – Когато усетите, че напрежението ви идва в повече и нещата не се получават по начина, по който искате, вместо да изпадате в нервни кризи, просто за няколко минути зарежете всичко и се отдайте на почивка. Почивката, може да е свързана и с разговор с приятели или колеги, както и просто да поседите без нищо да правите и да изключите за момент съзнанието си за външни фактори, които ви разконцентрират и натоварват допълнително.

2. Намерете повод да се посмеете – Забавлението е начин да се разтоварим от отрицателните мисли, напрежението и проблемите, за това във всеки удобен случай, намирайте повод да се смеете, защото така се зареждате с положителни емоции и добро настроение, които са истинските врагове на стреса.

3. Спортувайте – Това е допълнителен тонус, както и разтоварване от натрупания стрес. Чрез спорта пречистваме мислите си и закаляваме тялото си, какво по-добро решение от това да моделираме една перфектна фигура, докато се разтоварваме от натрупаното напрежение, чрез разходки, фитнес, джогинг, танци, йога.

4. Поглезете се – Така ще можете да откъснете за секунда вниманието си от нещата, които ви натоварват и да обърнете малко внимание на собствените си нужди. Независимо, дали ще е чрез, някаква покупка или просто, красиво място на което да помечтаете и да съберете мислите си – направете това, което ви кара да се чувствате добре. По този начин, ще можете да се разтоварите и да съберете, нови сили и енергия.

5. Излизайте с приятели – Приятелите са хората, с които ще можете да споделите своите тревоги, както и да получите някакъв съвет, за нещата които силно ви притесняват. Дори и само един безобиден разговор е способен да свали натрупалото се напрежение във вас и да ви даде нови сили, затова не се затваряйте вкъщи, а излизайте, мечтайте и се забавлявайте.

6. Пътуване – Какъв по-добър начин да оставим цялата работа, задачи, ангажименти и стрес на заден план и да се отдадем на заслужена почивка, като заминем на някъде. Най-релаксиращия метод, чрез който ще можем да пречистим мислите си, даже и да се сдобием с нови идеи и преживявания.