Как можем да се справим с проблемите, чрез помощта на хипнозата

  • Сподели:
Как можем да се справим с проблемите, чрез помощта на хипнозата

Човешкият ум е сложна материя, но изпълнена с всички чудеса, които може да ни предложи животът.

Когато успеем да използваме своя ум правилно, ние ще можем да сътворим чудеса и ще преминаваме по-бързо през трудните етапи от живота ни. Всеки човек по света си има своя собствена мечта – някои хора си мечтаят за здраве, други за любов, трети за самоусъвършенстване, други да се справят по-бързо със своите проблеми.

Нивото на успех е достижима точка, стига да успеете да се научите да контролирате правилно ума си.
Хипнозата е вид самовнушение, което ни помага да навлезем по-дълбоко в същността на проблема, да разберем всъщност от къде се е породил, кой го е подхранил и най-важното, как по-бързо да се справим с тази ситуация.

Може да сбъднете своите мечти, както и да се справите по-лесно с нещата, които ви стресират, но затова е нужно на първо място да повярвате в силата на хипнозата и в това, че чрез нея, може да постигнете наистина добри резултати.

Знаете ли, че и сънят е вид хипноза и когато затворим очи и се отпуснем напълно, ние всъщност изживяваме подобно състояние?

Хипнозата е начин да се откъснем от реалния свят и да вникнем на по-дълбоко ниво, да достигнем дълбините на нашите мисли и душа. Хипнозата ни помага да израснем и да се пречистим духовно, както и да възприемаме трудностите в живота по-спокойно. 

Можем да започнем с леки упражнения, които включват регулиране на дишането, така ще успеем да възстановим своето вътрешно равновесие и спокойствие. Това упражнение, няма как да стане насила или пък, ако нямаме желание да се отпуснем.

В това упражнение е достатъчно просто да отпуснем цялото си тяло, да затворим очи и да изчакаме, докато всяка част от нашето тяло не се отпусне напълно.

Когато го направим, трябва да се опитаме да се изключим за външния свят, а това можем да го постигнем, чрез бавно дишане и успокояваща тиха музика. Когато затворим очи, можем да си представим една голяма и красива поляна, с много цветя и едно малко поточе. Когато започнем да се пренасяме на това място, ще усетим как всички наши страхове, проблеми и грижи, просто се изпаряват.

По света съществуват хиляди техники, които се занимават предимно с правилния начин на дишане, който е изключително важен за да можем да освободим, както тялото си, така и духа си от събрания стрес и проблеми.

Дишането е в основата на духовното пречистване, затова е важно да се научим на правилно дишане. Често пъти хората просто са свикнали да поемат въздух повърхностно и бързо да издишат този въздух.

Ако искаме да започнем с релаксираща хипноза, чрез която да се освободим от натрупаното напрежение, първо трябва да се научим да дишаме дълбоко и спокойно, след което да издишваме бавно и равномерно. Релаксиращата хипноза е начин да се пренесем на по-красиво и спокойно място, от което да почерпим нужната положителна енергия и да забравим за всичко, което ни натоварва и натъжава.

Можем да отделяме по 15 минути на ден, в които да релаксираме, като се отпуснем и откъснем напълно от външния свят, след което да насочим мислите си към място, което може да ни зареди с позитивни емоции и директно да се пренесем там.

Важно е човек да може да се отпусне напълно и да повярва в силата на позитивните мисли, тогава ще успее правилно да практикува всякакъв вид техники, които имат за цел да го пречистят духовно.

Когато сме силно притеснени и изпитваме някакъв вид тревоги, можем да използваме още една техника, която би ни помогнала бързо да намерим отговор на въпросите, които не спират да ни мъчат и тя е много проста – трябва да се отпуснем, да затворим очи и да дишаме равномерно, след което да се върнем до точката, в която този проблем още не е съществувал, след което да разберем всъщност от какво се е породил той, така постепенно ще можем да достигнем и до същността на самия проблем.

Когато съзнанието ни е изчистено и съсредоточено в дадена цел, то успява по-бързо да намери най-правилният отговор на въпроса който сме му задали, затова трябва да се отпуснем и след като разберем откъде се е породил този проблем, да запитаме своето съзнание как да достигнем до решението му.

Тази техника ще ни помогне да се справяме по-лесно с трудностите.

Нашата мисъл плюс силна воля са единствените лекарства срещу всяка тревога. Лечението на проблемите, е вярата, че нещата могат да бъдат различни!