Какво се случва с връзката - когато интимността изчезне

  • Сподели:
Какво се случва с връзката - когато интимността изчезне

В началото на всяка връзка, партньорите са като развързани и времето не им достига, за да могат да се насладят един на друг, но постепенно настъпва и неочакваната промяна и не само, че желанието за секс се изпарява, но и двамата партньори започват да се чувстват неудовлетворени от тази връзка.

Част от хората се опитват да избягат от този момент, като използват всякакъв вид неразположения, други се отдават на своя партньор, но го правят единствено по навик, без да изпитват емоциите, които са ги побъркали в самото начало.

Често пъти нашето лошо настроение, както и най-различни видове болежки се дължат именно на липсата на неудовлетвореност в леглото.

Научно доказано е, че когато спрем да правим секс постепенно от нашето тяло започват да се изпаряват хормоните на щастието, ние започваме да се чувстваме депресирани, тъжни, нещастни и уморени.

Често пъти двойките прибягват до секс с други партньори, което още повече разклаща стабилността на връзката. Когато сексът се изпари обикновено отношенията между партньорите също се променя – започва да се усеща една силна раздразнителност, както и недоразбиране, което всъщност е вследствие на липсата на интимност. 

Как бихме могли да си помогнем

Повече разнообразие и повече разговори – тези две неща, ще ни помогнат да върнем връзката в първоначалния ѝ етап, когато страстта е заемала водеща позиция, когато желанието ни един към друг е изпреварвало мисълта ни.

След като и двамата партньори са достигнали до момент на застой, значи неминуемо трябва да направят някаква промяна. Няма нищо срамно в това да обсъдим своите проблеми с половинката – така ще успеем да достигнем до някакъв взаимен компромис, който би повлиял положително на бъдещите ни интимни настроения. 

Можем да изпробваме най-различни варианти, чрез които да вкараме малко разнообразие и да подпалим наново страстта между нас. Често пъти влюбените двойки предпочитат да се пуснат по течението и свикват с факта, че не могат да очакват секс със своя любим, така се принуждават или дълго време да стоят на сухо или да прибегнат до ласките на някой друг. 

Изключително трудно е да балансирате и да улучвате най-подходящия момент, в който и двамата ще сте настроени за секс, но пък си заслужава да опитате, особено ако още изпитвате силни чувства към човека до себе си – тогава трябва да направите опит, да излезете от тази рутина и отново да върнете щастието във вашата връзка, защото е най-лесно да се пуснем по течението, без да предприемаме никакви стъпки към промяната, но този път е пътят към неудовлетворението.

Лесно е и да се огледаме за някой друг, който има желание да бъде с нас, но това няма как да промени връзката в която се намираме - единствената промяна, която може да ни донесе е раздяла.

Ако искаме да постъпим правилно трябва просто да запретнем ръкави и да се борим за нашето щастие, както и да вкараме повече разнообразие в отношенията с любимия човек, само така ще можем да се радваме на редовен полов живот, гореща страст и незабравими изживявания и то с човека на когото държим истински, защото това е любовта - колкото и да е трудна за разбиране си струва човек да се бори за нея!