Кардиналните знаци – Овен, Рак, Везни и Козирог

  • Сподели:
Кардиналните знаци – Овен, Рак, Везни и Козирог

Тези знаци освен, че са инициатори, но и с всеки един от тези знаци, започва даден сезон в годината. Те представляват първият месец от всеки сезон. Тези знаци са всестранно развити личности – амбициозни, активни и с изключително силна лична мотивация. Кардиналните знаци, никога не спират да творят и от тях непрестанно извират нови идеи и проекти.

Овен

Той освен, че е първият кардинален знак, но е и първият знак в Зодиака, който сам по себе си носи новото начало и с него започва и пролетта. Този знак наистина е способен да се захване с безброй много задачи, но за жалост успява да довърши малка част от тях. Овенът е творческа натура, която разпръсква нестандартните си мисли и идеи, с цел да бъде забелязана от останалите хора.

Този знак обича да прави от нищо – нещо, да създава нови, невиждани досега творения. Той никога не спира да търси терени за изява, като задължително трябва да бъде пръв във всичко и навсякъде, защото неговият Аз, е водещ механизъм в собственият му живот. Поради тази причина, той не се отказва да налага своето мнение, възгледи и желания пред останалите хора.

Рак

Кардинален знак номер две е от водните знаци. С Рака започва и лятото. Всичко придобива цвят и ухание, лятната магия ни завладява, птичките пеят, цветята създават настроение. Точно по това време и всичко в природата расте. За този кардинален знак е присъщо начинанието и борбата.

В Рака преобладават непрекъснато променящи се чувства, мисли и емоции, но въпреки това, той е опората, на която всеки може да се опре – грижовен, търпелив, чувствителен и с подсъзнателно вродени инстинкти. Ракът е като майка орлица, която непрестанно дебне за здравето и благополучието над своята челяд и близки хора.

Везни

Този кардинален знак е третият подред и с него започва началото на есента. Този въздушен знак е изключително общителен и непрекъснато търсещ социални контакти. Той се стреми да създава хармония, равновесие и да стопира разногласията между хората.

Везните са истински арбитри, стремящи се да опазят добрия тон и да вкарат ред в залата. Тази зодия изключително много мрази споровете и прерастващите скандали, точно поради тази причина в тези моменти се превръща в съдия, който отсвирва края на мача. Везните са спокойни, уравновесени, социални и отговорни.

Козирог

Последният кардинален знак поставя и началото на зимата. Този знак е с елемент Земя. Той притежава реален поглед към живота, обективен е и има ясна преценка за своите възможности. Изключително активен е и винаги завършва своите задачи в срок, има поглед над действителността и никога не си затваря очите пред нея.

Това се дължи и на земното начало, което е свързано с този кардинален знак. Козирогът силно се интересува от материалното си състояние, придобивки и възможности, затова никога не спира да надгражда своите познания, докато не достигне видими и задоволителни резултати.

Той е пряко свързан със своята работа, в която влага много време, усилия и желание. Може да се каже, дори и че Козирогът е истински работохолик. Този земен знак е практичен, деен, интелигентен, извисен и силен.