Ключът към по-добър живот са положителните мисли

  • Сподели:
Ключът към по-добър живот са положителните мисли

Всяка мисъл е способна да породи в нас дадени чувства - затова сами разбирате, колко е важно да можем да допускаме, само тези мисли, които ще ни накарат да се почувстваме добре, а всички останали, директно да ги изхвърляме от главата си.

Зачеркнете миналото 

Миналото е време, над което вече нямаме контрол, именно затова не трябва да му позволяваме да ръководи нашето настояще, както и бъдеще. За да бъдем щастливи, трябва да имаме правилната нагласа и да се отървем от всичко, което предизвиква някакъв хаос в душата ни, това може да бъде – нашето минало, негативни личности или мрачни мисли.

Всеки проблем в живота ни е породен от нашето мислене, именно то е ключът към нашите тревоги и страх, но и към нашето спокойствие и щастие. 
Променете своите мислите си и забележете как постепенно животът ви ще придобие нов смисъл и ще стане значително по-добър.

Запомнете едно - лошите дни в нашия живот, всъщност ни дават този урок, за който сме дошли тук на земята – те ни дават поуката, както и възможността, да бъдем по-добри, като използваме прошката.

За всяко нещо в този свят си има своето време и място ние не можем да ръководим своята съдба, но можем да бъдем господари на мислите си. А когато успеем да ги насочим в правилната посока, ние ще усетим това духовно израстване от което се нуждаем.

Всички събития в нашия живот са привлечени, именно от нашия начин на мислене. 

Настройте мислите си на правилната честота

Когато започнете да изхвърляте от своето съзнание отрицателните мисли, вие ще имате пълен контрол над своя живот. Без значение колко дълго ни се е налагало да спазваме този изграден модел на мислене, ние можем да го сменим по всяко време - стига истински да пожелаем положителната промяна да дойде в нашия живот. 

Разберете едно - всеки проблем, който настъпва в живота ни, е всъщност изпратен, за да упражни и подложи на изпитание нашата воля. Когато имаме нагласата, че можем да се справим с всички предизвикателства, ние наистина ще успеем да се справим по най-блестящия начин с тях.

Всички изпитания са с цел да закалят волята ни и да ни направят още по-силни. А силата в действителност идва, когато нашето мислене е насочено в положителна насока, когато успяваме сами да се мотивираме и подбутваме напред. 

Всяка промяна е крачка напред

Най-важното е да поискаме, за да ни се даде – нова работа, нов дом, верни приятели – всичко това може да дойде, чрез силата на положителното мислене, както и чрез нашата нагласа, че можем да успеем.

Мотивацията и вярата са основните средства за постигането на всяка мечта. Но преди да си пожелаем тези неща, трябва да започнем първо с промяната на нашето мислене, която изключва всякакъв вид негативни мисли и изрази от типа на: ''Аз не мога да се справя!'', ''Това не се получава!'', ''Животът е гаден!'' и ''Никога няма да бъда щастлив!''.  

Втората стъпка е да променим обкръжението си, ако това се налага, разбира се. Ако хората около нас ни карат да се чувстваме нещастни, значи е време да ги подменим с нови, защото има огромно значение какъв заряд получаваме от другите, затова как се чувстваме ние самите в действителност и ако тези хора ни натоварват, саботират, лъжат или предават – те просто нямат място в живота ни повече. 

Всяка промяна към по-добро е крачка напред към щастието и хармонията. Нужно е да се обградим само с хора, които мислят и говорят положително, защото именно тези хора, ще ни научат да бъдем по-позитивни и по-добри. 

Думата – ''Благодаря''

Човек трябва да използва по-често тази дума, ако иска животът му да тръгне в правилната посока. Замислете се за нещата, за които сте наистина благодарни и за хората в живота си, които по някакъв начин са ви обогатили и помогнали, когато сте имали нужда точно от това и сега е моментът да благодарите за това, че сте здрави.

За това, че сте мотивирани да постигнете повече и да благодарите на хората, които са ви подкрепяли до този момент.

Думата ''Благодаря'' носи огромен положителен заряд и е дума, която трябва да се използва все по-често, ако искаме наистина да бъдем щастливи, а душата ни да бъде пречистена, не трябва да се страхуваме да я изказваме гласно.