Красотата на живота и истинското щастие

  • Сподели:
Красотата на живота и истинското щастие

''Много малко е нужно, за да направим живота ни щастлив. И всичко е вътре в теб, в начина ти на мислене.'' – Марк Аврелий

Щастието на човек не се определя от материалните придобивки, а от духовните преживявания и когато човек е изпълнил душата си с моменти, които са го накарали да се откъсне от сивото ежедневие и да разпознае цветовете на хармонията, той е събрал в себе си всички топли чувства, които го карат да бъде истински щастлив.

Красивите спомени, съкровените мечти и миговете на любов от най-близките ни хора са нещата, които ни правят доволни от самия живот. 

''Приемайте всичко по-леко, просто се наслаждавайте на живота, усмихвайте се повече, смейте се повече и не се напрягайте, твърде много.'' – Кенет Брана

Всичко материално идващо, носи моментно удовлетворение на човек, но не и истинското щастие, за което си мечтае. Богатството и луксът, носят удовлетворение и спокойствие на повечето хора, но мечтите, любовта и приятелството са нещата, които могат да изпълнят душата им с щастие.

Усмивките, погледът на любимия човек, милият жест, дори от непознат човек ни накарат да повярваме в доброто. Човек е истински щастлив, когато е здрав и неговите близки хора са добре, човек е истински щастлив, когато е намерил сродната душа и е изпитал любов. Когато е видял детска усмивка и когато се е докоснал до природата. Когато е пътувал и е открил по-различни светове.

''Бъдете щастливи в този миг. Този миг е животът ви.'' – Омар Хаям

Красотата на живота се състои в малките мигове на щастие, които създават вечни спомени. В топлината на милите жестове и в искрицата в очите на хората, които обичаме. Любовта ни носи силата да продължаваме напред, да се борим с всяко предизвикателство, което ни отправя животът и именно любовта към близките ни хора ни държи в постоянна готовност да защитаваме това, което обичаме. 

Красотата на живота е пряко свързана и със силните емоции и човещината, която носим в себе си. Близките хора, децата и нашият свят, който сме успели да изградим благодарение на силната си воля, упоритост и двете си ръце - са нещата, които силно ни мотивират никога да не спираме да се борим за своето щастие, което всъщност откриваме в прегръдката, целувката и погледа на най-скъпите ни същества.

Любовта е щастие, а щастието е именно красотата на живота, която носим в себе си и за която никога не спираме да се борим. 

''Най–голямото удоволствие в живота е любовта.'' - Еврипид

Материалните притежания ни дават временна утеха, както и успокоението, че сме постигнали нещо в този живот, но смисълът на живота е много по-различен и е свързан с душата ни.

''Недейте да покорявате света, но да губите душата си. Мъдростта е по-ценна от златото и среброто.'' – Боб Марли