Кризисният период преди рождения ни ден – Сатурнови дупки

  • Сподели:
Кризисният период преди рождения ни ден – Сатурнови дупки

Много хора усещат този труден период обикновено четири – пет седмици, преди да настъпи денят в който са се родили.

В тези трудни дни започват да чувстват недостиг на енергия, силно раздразнение, както и Сатурновата дупка, в която са навлезли, започва да се усеща още по-силно с всеки изминал ден, докато не настъпи денят, в който сме родени и този омагьосан и труден етап, просто не отмине от нас.

Астролозите са посветили стотици хиляди часове в търсене на отговор по този въпрос и защо се чувстваме извън контрол и не на себе си, тридесет дни преди да настъпи рожденият ни ден. Обикновено изпадаме в подобна криза, защото планетата Сатурн е навлязла с пълна сила в съчетание с нашия астрологичен знак и от там започват и емоционалните дупки и кризи, които настъпват в живота ни.

Много астролози са мнението, че през този период зодиакалните знаци, в чиито елемент е навлязъл с пълната си сила Сатурн, започват да се презареждат с енергия, което постепенно започва да ги кара да се чувстват емоционално изстискани и изхабени, но всичко това се случва дни преди рождения ни ден, а когато този период отмине, нещата около нас започват постепенно да се нареждат по местата им.

Това енергийно презареждане започва да ни се отразява, както на духовно ниво, така и на физическо – и на двете нива започваме да чувстваме липса на сили и желание, за каквото и да е било, както и едно наистина силно раздразнение към заобикалящия ни свят, породено именно от влиянието на Сатурн върху нашия зодиакален знак.

През този период обикновено започваме да изпитваме слабост, безсилие, тъга, изтощение, липса на интерес, нямаме никакво настроение, както и късмет. През целият този период, в който се намираме в тази дупка, ние всъщност сме започнали да презареждаме нашето тяло, а когато настъпи момента и то е подновено с нови сили и енергия.

 Дойде ли рождения ни ден, тогава силите и енергията, започват да ни се възстановяват и отново сме заредени с нова и чиста енергия. Сатурновата дупка е просто един мрачен период, който настъпва веднъж годишно и трябва да приемем, че за да имаме възможността да се заредим отново емоционално и на енергийно ниво, трябва да усетим този неприятен прилив и отлив на енергия, след което да изчакаме до момента, в който не премине тази дупка за нас.

Според  астролози и специалисти този период започва около 30 – 40 дни, преди да настъпи рожденият ни ден и продължава двайсет дни, след като сме израснали и помъдрели с една година. 

Планетата Сатурн 

Вътрешността на тази планета е съставена от малко ядро, което е образувано от лед и скали. Тя е шестата планета в Слънчевата система и е втората по големина. Това, с което силно се отличава от останалите планети е, че тя е огромен газов гигант. Сатурн притежава една уникална и голяма система съставена от планетни пръстени и има изключително силно магнитно поле.

Планетата Сатурн е символ на нещата, които трябва да направим, колкото и да не ни се иска, както и на трудните периоди, през които трябва да преминем, за да достигнем до светлината и Слънцето.

Много учени смятат, че тази Планета е свързана с тежките периоди, които навлизат в живота ни, под влиянието на енергийната промяна, която идва в периода, около рождените ни дни, тогава настъпват дните на това странно енергийно явление в нашето тяло.

Сатурн може да има наистина силно влияние над нашия живот, както и да го разтърси из основи, просто за да може след този неприятен период, всяко нещо да заеме правилната си позиция и място, което му е предопределено чрез Вселенските закони.  

Сатурнови дупки

Това е периода на пречистването или по-скоро на цялостното разрушение, след което новото изграждане. Тази пълна реконструкция наистина може да внесе един хаос в нашето ежедневие и да обърка тотално емоционалните ни чувства, като ги замести с безчувственост и черногледство. Месец преди да настъпи рожденият ни ден, можем да усетим силното влияние на Сатурн, който всъщност се е заел с пречистване на енергията ни и нейната подмяна до следващата година.

Този етап в живота ни може да бъде изключително напрегнат и труден и да ни изкара извън баланс, но имайте предвид, че това е силен и труден момент, който всъщност продължава около 50 до 60 дни, около рождената ни дата. Този период за някои хора, може да бъде наистина катастрофален и освен това може да ни доведе до пълно изтощение, до тревожни мисли и действия, които бързо могат да съсипят живота ни.

Много изследователи са намерили преки връзки между самоубийствата на групи хора и Сатурновите дупки, в които са били попаднали те и които са ги тласнали към тази наистина зловеща крайност.  

Когато настъпи този период в живота ни, моментално започваме да се чувстваме стресирани и депресирани, така, сякаш нещо огромно се преобръща  в душата ни и ни кара избухнем, и всичко това се дължи на емоционалните дупки, в които сме влезли и са ни завладели напълно.

Това може да се каже, че е периодът, в който идва финала на Личната ни година и започва периода на прераждането и обновлението – Слънчевият период. Дори когато се чувстваме, така, сякаш не можем да контролираме себе си, ние никога не трябва да забравяме, че това просто е лош период, който бързо ще отшуми, а когато това се случи в живота ни, ще усетим един наистина огромен прилив на положителни емоции и енергия.  

Когато сме попаднали в Сатурнова дупка, някои от нас започват да си правят пълна равносметка за живота - на събитията, които сами по себе си са им донесли някакви поуки, както и започваме да гледаме на своите грешки с доза мъдрост и с по-различен поглед отпреди.

Повечето хора започват да усещат силната промяна, както и прилива на енергийни вълни в тяхното тяло, но с всички тези неща настъпват и по-неприятните усещания, свързани с тревога, умора и пълно изтощение. 

Съвет – Какво да направим, когато вече сме попаднали в Сатурнова дупка

Ако няколко дни преди да настъпи рожденият ни ден, започнем да усещаме силно емоционално изстискване и недостиг на енергия, трябва се постараем да преминем този период с минимални поражения, като се стремим да обмисляме своите постъпки, преди да действаме под съпровода на своите чувства и емоции, както и да се въздържаме от всякакъв вид изказвания, които са способни да наранят другите.

Единственото, което е нужно е да бъдем търпеливи, смирени, спокойни и да се научим правилно да координираме мислите си със своите действия, но в тях не трябва да задържаме никакви негативни усещания и чувства, защото ако оставим неприятните усещания, да ни ръководят можем да получим ефекта на доминото и вместо да си помогнем да навлезем в още по-голяма емоционална пропаст.

Колкото по-умерени и търпеливи сме, както към себе си, така и към останалите хора, ние ще можем да преминем по-лесно през този период, като той няма да остави върху нас трайни емоционални увреждания.

Още един начин, чрез който можем да преминем по-бързо през Сатурновите дупки е с помощта на положителните чувства и любовта – защото те са лекарството за всяка болка и неразположение в живота ни.