Мощен начин за енергийно зареждане

  • Сподели:
Мощен начин за енергийно зареждане

Най-мощният начин, с който можем да заредим своите сили и енергия, е общуването с природата.

Първият метод, за да възстановим своите сили е свързан с разходките, сред природата. Благодарение на чистия въздух, ние ще можем да се пречистим и да се почувстваме пълноценни.

Без значение каква почивка ще изберем, дали ще е на море или планина и двете места са способни да ни заредят енергийно, но по различни начини.

Един от начините, чрез които може да се свържете с природата и да възстановите своите сили е чрез масажи и медитация. Съществуват различни видове техники, които могат да ни накарат да се освободим от напрежението и натрупалия се стрес. 

Медитация

Медитацията е чудесно средство, чрез което да пречистим своите чакри и да подобрим тонуса си. Медитацията е духовно учение, което се практикува повече то 5000 години и е средство за прочистване на негативните мисли и лошата енергия.

Когато медитираме, всъщност ние се заключваме за проблемите и изхвърляме цялото напрежение от себе си. Медитирането е начин да се пренесем на по-спокойно място, което е ключът към духовната хармония, защото хората които практикуват често медитация са значително по-здрави силни и целеустремени.

Ползите от нея са изключително много и тази техника за енергийно зареждане, бихме могли да я практикуваме на най-различни места – сред природата, у дома и навсякъде стига да се чувстваме щастливи и свободни. 

Масаж 

За да можем да се заредим енергийно с помощта на масаж, първо трябва да се настаним удобно, след което да масажираме ходилата си, като от възглавничката на палеца на левия крак и отделим 10 минути за този масаж – мисълта ни трябва да бъде свързана с изхвърлянето на негативната енергия и поканването на новата – положителната енергия.

На втория ден масажът, трябва да бъде под формата на кръгови движения, без натискане - само погалване в областта на слепоочието, а мисълта ни трябва да бъде свързана с нещата, които искаме да ни се случат в бъдеще – нашите най-съкровени мечти.

Този масаж отново трябва да продължи около 10 минути. След като от ходилата сме преминали към главата - на третия ден ще направим последния масаж, за пречистване на нашата енергия и той ще бъде в областта на ръцете по-скоро върховете на пръстите ни, отново на лявата ръка, а мисълта ни ще бъде свързана с нещата, които са ни се случили в миналото и които са оставили в нас прекрасни спомени.

Ходете боси 

Този метод възстановява нашия контакт с природата и има наистина благотворно влияние върху целия ни организъм.

Когато решите да го практикувате, трябва да го извършвате върху чист терен, на който няма опасност да се нараните. Този метод спокойно може да бъде практикуван - на плажа, в двора, на поляни и навсякъде, където има тревна растителност.

Независимо върху каква настилка ще практикуваме този метод, трябва да знаем, че свързването с природата е най-мощният начин да се заредим енергийно.