Неподвижните знаци – Телец, Лъв, Скорпион и Водолей

  • Сподели:
Неподвижните знаци – Телец, Лъв, Скорпион и Водолей

Неподвижни знаци

Тези знаци сами по себе си концентрират огромно количество енергия. Тези зодии са изключително силни, волеви и трудно се отказват от целта си. Едни от най-характерните им черти са именно упоритостта, издръжливостта и търпението, което притежават.

Може да се каже, че техният стремеж да постигнат желаното, може да граничи и с маниакалност. Те никога не се отказват от желаното и до такава степен са мотивирани да го постигнат, че са готови да се борят със зъби и нокти, за това, което силно желаят.

Притежават борбен характер и смелост да се впускат във всяко начинание. 

Първият неподвижен знак – Телец
Телецът е наистина стабилен и част от това негово спокойствие се дължи на факта, че той е  истински последовател на земните знаци. Този знак е пряко свързан с пролетта и материалната активност, която цари именно в този сезон.

Телецът е пряко свързан с природата и тя го зарежда с нови сили – птиците, растенията и всичко, което е пряко свързано със земята, му дава така нужното спокойствие и свобода на мислене. Телецът умее да трупа материални дивиденти, но още по-добре умее и да ги съхранява за далечното бъдеще, когато евентуално ще му потрябват.

Вторият неподвижен знак – Лъв
Този знак носи в себе си елемент Огън – най-топлото време през годината е именно в периода на рождението на тази зодия, точно поради тази причина Лъвът е така темпераментен, магнетичен, а кръвта му непрекъснато ври.

Тази зодия е целеустремена, огнена и слънчева. Слънцето ръководи Лъва така, както то властва над Земята. Лъвът мечтае да управлява всичко около себе си, да бъде господар на Вселената и на собствените си желания. Сезонът, с който е свързана тази зодия, а именно лятото, е моментът на игрите, забавленията и семейството – точно това са и нещата, които са от силно значение за  Лъва.

Третият неподвижен знак – Скорпион
Този знак е свързан с Водата, а сезонът който управлява тази неподвижна зодия и от която, всъщност черпи сили е есента. През този сезон всичко в природата променя облика си, преобразява се напълно, така и Скорпионът е пряко свързан с промяната, както и с двете крайности в живота.

Този знак е силно интензивен и притежава наистина подсъзнателни и мистични сили, които му позволяват да има власт над всичко, което плаши обикновения човек. 

Четвъртият неподвижен знак – Водолей
Този знак е въздушен и неговият сезон е свързан със студа и вледеняването на природата, а именно най-студените месеци през годината. Водолеят мечтае за стабилност, постоянство и верни приятелства, които да се запечатват през годините.

Тези негови стремежи са свързани с това, че е въздушен знак, който държи на откривателството и новите идеи, но същевременно мечтае за спокойствие и добра компания, с която да се наслаждава на прекрасните мигове, които му поднася животът.

Когато Водолеят е твърдо убеден, че трябва да направи нещо, няма сила, нито човек в света, който може да го спре. Той е принципен и изключително упорит. Най-голямата ирония идва от факта, че той е въздушен знак с неподвижен елемент, но така стоят нещата и в живота, където именно различните хора успяват да намерят допирни точки, благодарение на тръпката, която създава синхронът и новият живот.