Няколко метода, чрез които да предпазим брака си от провал

  • Сподели:
Няколко метода, чрез които да предпазим брака си от провал

Любовта определено е най-важната предпоставка за щастлив и траен съюз, но не винаги е единствената основа, на която същност се крепят отношенията в брака.

Мотивите за сключване на брак при различните двойки са най-разнообразни - едни хора се женят по любов, други по сметка, а трети, просто защото не искат да остареят сами.

Много хора продължават да бъдат заедно и предпочитат да бъдат нещастни в брака си, отколкото да се разведат, именно поради факта, че са се примирили с обстоятелствата и нямат смелостта да променят нещо в този брак, за да потръгне в правилната посока и отношенията да се възродят отново, така както са били в самото начало – плод на истинска и чиста любов.

Но без значение какви са мотивите да сключим този свещен съюз, ние трябва да бъдем наясно с произтичащите подводни камъни, които са пряко свързани с дългосрочното обвързване и ако желаем брака ни да се запази във времето, просто трябва да се вслушаме в няколко съвета, които ще ни помогнат по-лесно да прескачаме тези камъчета и да се радваме на един щастлив и здрав съюз. 

Да спрем да задоволяваме материалните си потребности за сметка на любовта

Много жени остават обвързани, именно поради факта, че мъжът им е щедър към тях и успява напълно да задоволи техните материални потребности – което всъщност е грешка, която ще доведе до неминуем провал.

Мъжете пък от своя страна се стремят да изкупят своето чувство за вина, когато нямат достатъчно време за своята любима или пък просто са залитнали в погрешна посока, отново с помощта на подаръци и глезотийки към тяхната съпруга, което пак е огромна грешка, която трябва да бъде поправена и заместена от истински чувства и любов. 

Жените често пъти използват секса, като начин да накарат мъжа да бъде по-щедър към тях и разбира се, като вид манипулация – този метод определено не се крепи на чувства, а по-скоро на някаква облага от тези отношения. 

Правилата, които ще ни помогнат да закрепим брака си

Разделяне на отговорностите 

И както се казва, прекалено трудно е само единият да дърпа каруцата и да мисли за благополучието на тази връзка, докато другия, просто се е отдал на живот - някак не е честно, нито пък мотивиращо, именно затова трябва да поставим ясни правила със своя любим, които стриктно да следваме, ако искаме бракът ни да потръгне.

Първото правило гласи – споделяйте своите задължения – това правило, хем ще ви сближи, хем ще укрепи брака ви, хем няма да се чувствате манипулирани, използвани и уморени от тази връзка.

Чувствата са, за да бъдат показвани и на тях се крепи истинският брак

Никога не позволявайте чувствата да бъдат заместени от натиск и изнудване – не смесвайте любовта с притежанието и взаимната полза, ако искате този брак да бъде успешен.

Любовта не трябва да бъде инструмент за манипулиране, тя е чувство, което сближава хората, затова във всеки удобен случай не бъдете толкова щедри към обещания и покажете чувствата си на своя любим човек.

Не е чак толкова трудно да тласнем отношенията си в друга посока и да бъдем по-добри към себе си, към любимия и към брака си. Романтиката, изненадите и споделените емоции са наистина това лечение, което е препоръчително за брака, дори, когато всичко е наред в него отново можем да използваме тези средства, като начин да покажем своите чувства на обичания от нас човек.

Не забравяйте никога какъв е смисълът на брака и не позволявайте той да отнема от вас повече, отколкото да ви дава, но всичко това зависи изцяло от вас, дали ще успеете да се наслаждавате на своите чувства или с лекота ще се откажете от любовта, която за жалост вече все по-рядко идва в нашия живот.