Първа серия успокояваща Медитация за начинаещи

  • Сподели:
Първа серия успокояваща Медитация за начинаещи

Медитацията е вид прочистване и успокояване на съзнанието. Тя може да бъде използвана и за свръзка с паранормалното, както разкриване на минали животи и за вид релаксация и почивка на ума.

Различните медитации имат различни нива, както се използват и в различни ситуации, според това какво иска да открие или постигне човек, чрез това медитиране.

Всеки човек може да си измисли и своя собствена медитация, която да прилага за прочистване на съзнанието и достигане на духовно израстване, чрез нея. 
Чрез медитацията можем да фокусираме своето вътрешно съзнание, да подобрим духовната си енергия, можем да я използваме, както за лечение, така и за черпене на нови идеи, подходи и творчески мисли.

Медитацията е начин да се откъснем от реалния свят и да изпитаме умствена яснота, както и да открием нови измерения и други различни форми на живот, различни от тези, които съществуват и живеят на Земята.

За хората, които не са пробвали никакъв тип медитация до сега, съществуват лесни и кратки медитации, които също носят желаните резултати. Първата серия медитация за начинаещи е свързана с намаляване на стреса и психическа почивка от ежедневните задачи и натоварване. 

Всеки човек може да избере мястото, на което да медитира, както и това дали да бъде сам или в компанията на близък човек. Важното е всички начинаещи да започнат с най-елементарните и прости медитации и ако искат да постигнат желаните резултати, тя не трябва да продължава повече от 20 минути. Медитирането може да бъде осъществявано както самостоятелно, така и групово.

Медитацията започва с изчистване на съзнанието и с просто дихателно упражнение, при начинаещите то е свързано с дълбоко вдишване и спокойно, издишване. Стойката на начинаещия трябва да е изправена, за да може енергията да протича по най-правилния начин и да не бъде блокиран енергийният поток.

За начинаещите е препоръчително да медитират в легнало положение, а мястото може да е в техния дом или на някое друго място, което чувстват, че ги успокоява. Честата практика на медитация, позволява на човек да си изгради свои медитационен режим, в който е нужно всеки ден по едно и също време да практикува тези техники, ако иска да получи резултат от това упражнение, свързано със съзнанието и вътрешното – Аз .

По време на медитация, човек може да усети странни изтръпвания, настръхвания и схващания на тялото, както може и да започнат да му се привиждат дадени елементи или същества, които по някакъв начин са пряко свързани с реалния му живот, както и в съзнанието му да изникнат стари забравени спомени. 

Има случаи, в които човек е надраснал своето духовно ниво на медитиране и е успял да достигне до момент, в който физическото му тяло се откъсва от духовното астрално тяло. 

Медитация за начинаещи номер 1

Първото и най-важното е човек да се концентрира, след което да започне с техниките на правилно вдишване и издишване – дълбоко и без никакъв стрес. Медитацията започва с едно просто броене от 1 до 6, упражнението се повтаря няколко пъти, докато човек не започне да изпитва една цялостност със своето съзнание.

Следващата стъпка е да започнете да отпускате бавно тялото от пръстите на краката до главата, всяка една част от тялото ви, трябва да бъде отпусната – така, ще можете да освободите своето тяло от натрупаното напрежение и спокойно да релаксирате. 

Медитация чрез музика

Просто се настанете удобно или легнете, но е важно гърбът ви да бъде изправен, прочистете своите мисли и се настройте на чистота за медитация, а за фон на вашето упражнение, може да пуснете бавна и успокояваща музика, след което да се отпуснете и да станете едно цяло с всеки тон, който чувате, да усетите, как тялото ви се изпълва с енергия и да се слеете с това, което чувате.

Оставете всички чувства и мисли, просто да се излеят извън тялото и започнете да медитирате, като почувствате и усетите музиката. Тази медитация не бива да продължава повече то 20 минути.

Медитация чрез силата на цветовете

Отпуснете се и започнете да си представяте всеки цвят по отделно от цветовете, които носи но само на светли и ярки тонове  - усетете емоциите, които ще ви връхлетят. Чрез силата на вашето въображение, вие ще започнете да усещате как се променя вашето тяло и в него започва да бушува прилив на енергия. Тази медитация не бива да продължава повече от 15 минути.