Пет характерни черти на Зодия Близнаци

  • Сподели:
Пет характерни черти на Зодия Близнаци

Близнакът е една непредсказуема, любопитна, интересна и променлива зодия, която както всички останали представители на Зодиака си има своите положителни и отрицателни страни.

Ще разгледаме някои характеристики, по които Близнаците се отличават коренно от останалите няколко зодии.

1. Социални

Близнаците са дружелюбни, чистосърдечни и открити - лесно се вписват във всякаква компания. Остроумни са и изключително интелигентни. За Близнака не съществува тема на разговор, която да не може да развие и анализира подобаващо. Той е като гъба, която попива бързо всичко научено, знае как да обработва информацията и как впоследствие да си служи правилно с нея.

Въпреки че често пъти Близнакът натрупва купища от ненужна информация, той продължава да си я съхранява във времето. Близнаците са любопитни и клюките не са им чужди, тази зодия е приятен събеседник, а в повечето случаи бързо се превръща и в душата на компанията.

Близнакът винаги казва, това което мисли и не се страхува от чуждото неодобрение и несъгласие с казаното от него, тъй като той не може дълго време да таи в себе си, нито своите чувства, нито пък по-пикантна информация свързана с другите хора.

2. Неспокойни

Бързо променящото се настроение на Близнака го прави на моменти нестабилен. Ако до преди малко е летял от щастие, бързо може да замени това свое настроение с песимизъм, мрънкане и черногледство.

Близнакът е като старинна монета, която непрекъснато е подхвърляна от съдбата и според зависи на коя страна ще се спре, се променя и настроението в този двойнствен знак. Неговото неспокойство идва предимно от притеснението за неизвестните, които сам по себе си носи животът.

Близнакът държи да има точен план, който да следва и нещата, които не зависят пряко от него го плашат и обезкуражават. Близнакът е способен да падне духом, когато усети, че нещата не вървят по начина, по който му се иска на него. За Близнака, най-злият човек, срещу когото може да го изправи животът, е самият той. 

3. Търсещи новото

Готови са веднага да приемат покана за ново приключение или идеи. Близнаците са изключително дръзки, смели и авантюристични личности, които определено не обичат застоя в своя живот и непрекъснато се захващат с нещо, което ще ги обогати духовно и едновременно с това ще им покачи адреналина.

Те постоянно са в търсене на нещо ново – нов човек, нова възможност, нов подход, нова работа, къща и т.н. Те са ексцентрични и имат силно желание да търсят нещо необичайно и различно, което би могло да освежи живота им и да придаде малко цвят в него.

4. Бърз ум

Тази зодия преуспява във всички професионални области, в които се изисква добър ораторски подход, остроумие и лесна адаптивност. При тази зодия често се разкрива и едно голямо влечение към търговията. С каквото и да се захване Близнакът го прави повече от добре, тъй като разчита на своя бърз ум и вродена природна интелигентност.

Близнаците са любознателни, обичат да четат и да събират нова информация въпреки, че не винаги успяват добре да преработят и запомнят прочетеното. Красноречиви са и имат едно съвършено умение да боравят повече от перфектно с думите. Благодарение на тази тяхна способност, те лесно се сприятеляват с другите хора и са приятна компания за всеки човек.

Тази зодия се движи предимно от своят силен инстинкт и бърз ум. За тях думите имат огромно значение и чрез тях, освен че може бързо да се достигне до правилното решение, но могат и да се анализират най-добрите варианти в дадената ситуация.

Истински факири са, които не се притесняват да изказват своето мнение по всеки поставен въпрос. Изключително любознателни са и тяхното желание да придобият нови знания, ги превежда в нови и приказни светове в повечето случаи, напълно непознати за останалите хора.

5. Експериментатори в любовта

Близнаците са в постоянно търсене на сексуален партньор, те могат да преживеят стотици романи, преди да достигнат до човека, за когото мечтаят. И в секса и в любовта, те са експериментатори, които обичат новите усещания.

Близнаците се разбират изключително добре с противоположният пол. Проблемът е, че когато човекът до тях иска да установи стабилни отношения и здрава връзка с тях, те имат навика просто да се изпарят като призрак, в мига, в който усетят, че положението става по -ериозно и се изисква обвързване.