Планетите и зодиакалните знаци, с които са свързани

  • Сподели:
Планетите и зодиакалните знаци, с които са свързани

Всеки зодиакален знак в Астрологията, бива управляван от дадена планета, а някои знаци са под влиянието и на две планети. Без значение от тяхното разположение, те продължават да управляват дадения знак, над който имат силно влияние, а когато преминават през точният знак, който ръководят - тогава имат още по-силно въздействие над него.

Ако искате да разберете под какво влияние е вашият зодиакален знак, както и как се отразява това на живота ви, прочетете малко повече за планетата, която управлява вашия астрологичен знак.

Зодия Овен – Марс Плутон 
Зодия Телец – Венера 
Зодия Близнаци – Меркурий 
Зодия Рак – Луна
Зодия Лъв – Слънце
Зодия Дева – Меркурий
Зодия Везни – Венера
Скорпион – Марс Плутон
Стрелец – Юпитер
Козирог – Сатурн
Водолей – Сатурн Уран
Риби – Юпитер Нептун

Сега ще ви представим планетите от Слънчевата система, които влияят пряко на зодиакалните знаци, както и ще разберем по какъв начин са свързани с тях и тяхното значение за всяка една зодия, която е управлявана от тази планета.

Слънце
Слънцето е пряко свързано с центъра на нашето съществуване, абсолютни всички останали планети се въртят около това пламтящо кълбо. Слънцето е символ на енергия, чистота и живот, защото без него нашето съществуване е обречено на гибел.

В астрологията то символизира нашите мечти и надежди – нещата, които силно искаме да постигнем в живота. То е символ на естествеността и природата, а всяко едно наше действие се върти около тази планета - от началото на живота ни до смъртта.

Тази планета е смисълът на нашето съществуване – чисто, естествено и разбира се, с поставено начало и край. То е вътрешността на живота, символизиращ силата на всеки човек. Когато сме под влиянието на тази планета, тя започва да ръководи и да определя цялата ни същност – борбата и силата за напредък и енергията, която успява да ни предаде.

Излъчването на хората родени под знака на Слънцето е изключително силно, тези хора притежават властен характер, който им позволява да се справят с всяко предизвикателство в своя живот, а силите които черпят идват именно от Слънцето, което носи неизчерпаеми енергийни потоци свързани с възможността да надграждаме себе си и непрекъснато да търсим развитието си.

Хората родени под знака, който е управляван от Слънцето са силни, жизнени, щедри, мотивирани, амбициозни и усърдни към своите задачи. Ретроградната природа на Слънцето е коренно различна и пряко свързана с гордостта, нахалството, грубостта и арогантността.  

Меркурий 
Това е най-близката планета до Слънцето. Тази планета ни помага да навлезем навътре в себе си и да разберем, точно какво искаме от живота и с какви сили разполагаме, за да го получим. Меркурий ни помага да стигнем до отговорите на въпросите, които повечето хора си задават през целия живот, той ни отваря вратата на мъдростта.

Тази планета е пряко свързана със социалният живот, лесното общуване и умствения потенциал. Всички тези качества се съчетават в знака, който е управляван от Меркурий и го превръщат в човек, който обича да говори, да мисли, но и да действа.

Хората управлявани от тази планета, нямат никакъв проблем да разкриват своите вътрешни емоции пред другите, те са надарени със свръх интелигентност, която им помага да се доближават по-бързо до същността и логиката на другите.

Хората управлявани от Меркурий са свързани на едно по-дълбоко- ниво свързано с възможността да получат дадена информация, да я анализират,  да я преработят достатъчно бързо, след което да я предадат нататък .

Меркурий напълно владее ума и всичко, което е пряко свързано с интелекта – мисълта, говора, жестикулирането, учението и попиването на информация. 

Венера
Венера олицетворява спокойствието, хармонията, красотата - тя е свързана с нежното излъчване и изтънчена изразителност, както и със съвършения финес и бързо уловимата харизма.

Хората под влиянието на тази планета са интелигентни и с изключително силна природна изтънченост, грация и стил. Тези хора са изключително нежни, мили и изпълнени с енергия. Богинята на любовта и красотата – Афродита, носи със себе си сладостта и красотата на човешките отношения, превърнати в страстни емоционални наслади.

Знаците родени под влиянието на Венера имат нуждата от допир, близост и любов. Венера символизира истинската и неподправена обич, която е плод на съвършената красота и неуловимите с човешко око прекрасни емоции.

Ретроградната Венера е доста по-различна от описаното до тук – тя е наистина егоистична и вглъбена в себе си, обладана от безвкусица и голяма доза вулгарност.

Марс
Марс е планетата, която е в най-голяма близост до Земята, но е свързана с яростта и грубостта. Тя символизира неподправената сурова енергия, съчетана с арогантност. Хората управлявани от тази планета са енергични, обичащи приключенията, както и да придобиват нов опит и знания.

Те са инициатори, които обичат да обогатяват непрекъснато своя умствен и физически потенциал. Тези хора са изключително смели с приключенски дух и имат куража да се хвърлят директно в новите начинания.

Често пъти тези хора започват да клонят и в другата посока стават лекомислени, проблемни и ядосани на заобикалящата ги среда. Тези хора разполагат с наистина мощно канализирана енергия, която успява да ги зареди с неограничено количество сили и именно тези сили им дават възможността непрекъснато, да изпробват своите възможности.

Марс е способен да ви даде силата да започнете ново начинание, както и увереността, че ще се справите по най-добрия начин, а в комплект с това и доза агресивност, за да може да се сблъскате без проблем с предизвикателствата. 

Юпитер
Това е най-голямата планета, която е като звезда. В астрологията тази планета е свързана със здравето, благополучието, късмета и  успеха. Знаците, които са под неговото влияние са заредени с оптимизъм. Тези хора никога не спират да търсят начини, чрез които да направят живота си и този на най-близките си хора, по-добър и значително по-щастлив.

Тези зодии са мъдри, ентусиазирани и изключително щедри. Те са силно привлечени към професии, свързани с науката и управлението на големи маси хора. Под влиянието на Юпитер често пъти тези зодиакални знаци, започват да се отпускат и отклоняват от своите цели, стават разсеяни, безотговорни и разпилени, а тяхната невнимателност им създава условия за проблемни ситуации.

В този момент хората около вас осъзнават, че не могат напълно да ви се доверят. Тази планета се стреми да скъса бариерите, които умишлено повечето хора си създават, за да не нагазят в проблемите, именно поради този факт, вие често пъти не различавате тънката граница между доброто и лошото, просто следвате импулсите на сърцето, които често ви навличат ненужни трудности.

Юпитер е свързан и с духовното обогатяване и извора на знания, което често пъти ви кара, да бъдете още по-любопитни и да надграждате своя умствен потенциал. 

Сатурн
Сатурн е планета пряко свързана с миналото и около себе си е ограден с планетни пръстени, които носят загадъчност и се опитват да ни събудят, да не пропускаме предоставените ни възможности, да се надграждаме непрекъснато.

Сатурн е символ на чувствителността, на реда и разума. Той ни учи да приемаме човешките цикли, които са създали живота на тази земя. Той е пряко свързан с трезвата мисъл, както и с чистия разум, и времето което не трябва да губим в безсмислени действия.

Ретроградния Сатурн е доста по-различен и тъмен – той е свързан с алчността, черногледството, егоизма и мрака. 

Уран, Нептун, Плутон

Уран
Уран е свързан с промяната и революцията. Той е свързан с бунтарството и прочистването на всички зависимости, които пречат на свободата и живота на обикновените хора.

В астрологията тази планета е външна и е пряко свързана с талантите, които притежаваме - силния дух и новите идеи. Също е свързана и с ексцентричността и непредвидените инциденти, които съпътстват живота ни.

Хората, които са под влиянието на тази планета, са свободолюбиви, бохемски настроени личности, които не обичат да се подчиняват на никакви нареждания, нито пък да спазват закони. Те са извън обикновените стандарти и се отличават с извратена мисъл и нарцисизъм.

Уран е тясно свързан и с прогреса, новите технологии и пълната промяна. Той обикновено управлява бързо, хаотично и внезапно – всичко, което се случва в живота ни може за секунди да бъде преобърнато на 180 градуса под неговото влияние.

Нептун
Нептун е свързан с реалността и неподправените невидими факти за човешкото око. Той още се свърза и с илюзията, която съвършено много наподобява реалността, но всъщност е едно красиво подобие на нея. Когато сме под неговото влияние, ние често пъти изгубваме ориентира към реалността, тъй като, той е способен, така да преобрази ясната видимост и да я разкраси с несъществуващи събития, но въпреки това сме склонни да повярваме в магията.

Тази планета е тайнствена, загадъчна и ни кара да витаем във въздуха, докато се опитва да ръководи нашето съзнание, без дори да можем да осъзнаем, че в действителност нещата не стоят по този начин, Нептун ще се опита да ни убеди в тяхната достоверност, по най-странния и вълшебен начин.

Той създава усещане за красота и романтика, но неговата ретроградна страна е коренно различна и свързана със злото, душевното изгаряне и отрицателните мисли.

Плутон
Плутон също е външна планета, но е свързан с важните етапи, които съпътстват живота ни. Той е свързан с бързия преход, който всъщност ни отвежда до края финала на начинанието и поуките, които трябва да извлечем, след като всичко е приключило.

Плутон носи промяната и края на даден период от живота ни. Може да се каже, че това е и най-страховитата планета, свързана със смъртта, мъртвите и отвъдния живот. Плутон носи промяната, като вкарва в живота ни последния момент, в който трябва да си направим пълна равносметка за всичко. Тя е свързана още и с надграждането и порастването - символ на семето, което израства в красиво цвете.

Под нейното влияние, ние сме склонни напълно да променим своето поведение, както и досегашното си мислене. 

Луна
Луната влияе на цялото човешко тяло, както и на вътрешните ни усещания – тя управлява нашата психика, жизнено важните процеси в тялото ни, както и настроението ни.

Тази планета е истинска загадка за учените и всички се чудят, дали тя е планета, която не разполага със собствена светлина и напълно мъртва. Тази планета в астрологията е свързана с настроението, емоциите и традициите.

Нейното мощно влияние, което преминава така плавно и бързо, отразява преходните промени в живота ни. Луната може да има пряко влияние над нас, дори в моментите, в които се чувстваме напълно удовлетворени и щастливи от своя живот, но въпреки това започваме да усещаме някакво вътрешно неразположение, което е на принципа на неработеща крушка, която премигва и отново изгасва, което ни подсеща, че нещо неприятно предстои да се случи в живота ни.