Подвижните знаци – Близнаци, Дева, Стрелец и Риби

  • Сподели:
Подвижните знаци – Близнаци, Дева, Стрелец и Риби

Подвижните знаци са активни, гъвкави и обичат да се захващат с много неща наведнъж. За тях е напълно нормално да преминават от едно действие към друго, както от една мисъл към следваща, тъй като са дейни, а умът им е изключително бърз.

Те притежават променливи характери, които не им позволяват за дълго да се задържат на едно място и да гледат в една посока, обичат движението и разнообразието.

За тях е нормално да пилеят силите си, защото разпръскват своята енергия в изключително много занимания, които трудно довършват, предпочитат да преминат към следващата задача, тъй като вече им е доскучало да тъпчат на едно място.

Първият подвижен знак – Близнаци
Този подвижен знак е с елемент Въздух и може да се каже, че е най-нестабилният представител на Зодиака. Този знак е бърз, хаотичен и гъвкав - готов е да се захване с много неща наведнъж, както и да мисли за още повече.

Изключително интелигентен и благодарение на своя въздушен елемент, той обича да открива и да създава нови неща. Близнаците са свързани с два сезона – пролетта и лятото, точно поради тази причина в тях се усеща едно непрекъснато колебание и изменчивост.

Този подвижен знак се стреми към промяната и търси нови знания, чрез които да обогати своя умствен потенциал, който наистина е на едно голямо и възвишено ниво. Новатор, интелектуалец и разбира се, двама човека в едно тяло.

Вторият подвижен знак – Дева
Този подвижен знак има елемент Земя, сезоните с които е пряко свързан са лятото и есента. Девата е зодията свързана с постоянството, хармонията и дома. Тя е грижовна и отдадена на земните блага.

Трудолюбива и все развита личност, която притежава изключително много дарби и неуморно извършва задълженията си. Борбена, упорита и влагаща изключително много усилия, дори и в най-дребната задача, тъй като обича съвършенството и изпипването на детайлите.

Този подвижен знак е изключително практичен и умее да довършва започнатото по най-добрия възможен начин. Одухотворен, мил и грижовен, той държи на хората около себе си, както и на дома.

Третият подвижен знак – Стрелец
Този огнен знак е пряко свързан с промяната от есента към зимата. В Стрелеца кипят непрестанни страсти и желания да преживее нещо свръхестествено. Той обича приключенията и е в непрекъснато странство, обича да пътува, да опознава нови светове, хора и култури.

Отворен е към живота и към насладите, които предлага той. Стрелецът е изключително чувствителен и също има склонност към резки промени в настроението.

Той е човек на движението и непрестанния преход, никак не обича да се застоява на едно място, тъй като смята, че така пропуска много нови възможности, чрез които да опознае себе си, както и заобикалящия го свят.

Този подвижен знак обича да събира опит и да опознава нови територии – любопитен, социален и артистичен. Обича да задава въпроси и постоянно да е в движение. 

Четвъртият подвижен знак – Риби
Този подвижен знак е с елемент Вода, а сезоните, с които е пряко свързан са края на зимата и настъпването на пролетта. Това е зодията с най-променливият характер и непрестанни опити за приспособяване.

Рибите трудно могат да бъдат разбрани от останалите хора, тъй като в тях има нещо свръхестествено и духовно, което ги прави странни и различни. Тяхната подвижност се изразява в чести промени на настроението, мислите както и постоянни капризи.

Четвъртият подвижен знак обитава съвсем различна територия от Земята, в която царстват – романтиката, чувствата, емоциите и чистата любов.