Ретрограден Меркурий отново през септември 2022 година

  • Сподели:
Ретрограден Меркурий отново през септември 2022 година

През тази година Меркурий ще бъде ретрограден цели четири пъти, в които ще можем да усетим неговото силно влияние върху нашия живот.

Когато започне периодът на Ретроградния Меркурий е хубаво да бъдем по-предпазливи и съсредоточени, тъй като могат да се очакват всякакъв вид изненади. 

Меркурий е най-близката планета до Слънцето, която никога не спира да обикаля около него, докато същевременно събира информация и започва да я предава на останалата част от системата. Тази планета ни дава възможността да опознаем себе си по-добре, както и да насочваме всичките си действия към изпълнението на най-съкровените ни желания.

Всяко едно човешко начинание, мисъл и учение е пряко ръководено от Меркурий. 
Това явление ще се наблюдава още в първата декада на месец септември и ще продължи до началото на месец октомври. Ретроградния Меркурий, ще започне да се усеща на 9 септември и ще има влияние върху повечето зодии чак да 2 октомври. 

Месецът ще бъде труден за част от представителите на зодиака и още в началото на септември могат да се очакват наистина важни промени, които ще повлияят, както на нашия любовен живот, така и на професионалния ни растеж. 

Меркурий е планетата, която управлява нашия интелект, както и способността ни да общуваме. Чрез тази планета ние развиваме способността да бъдем социални, да наблюдаваме света около нас, да се учим и да възприемаме по-бързо важните аспекти от живота. Меркурий ни помага да изкараме на показ своите вътрешни усещания и чувства. 

Ретроградният Меркурий идва с пълна сила и готов да преподреди нашите възгледи, желания и стремежи през септември. Най-потърпевшите знаци, ще бъдат земните знаци - те ще усетят най-силно това явление, което ще обърка директно техните планове.

Въздушните знаци ще усещат едно силно напрежение и натиск, което ще ги провокира да предприемат по-драстични мерки за запазване на стабилността и баланса в работната среда. За водните знаци, месецът ще бъде на приливи и отливи – които ще успяват да държат нащрек вниманието им и няма да им позволяват да се отпускат.

Огнените знаци ще изгарят от емоции, които ще ги правят непредвидими и през месеца ще успеят да вземат крайно неуместни решения, за които на по-късен етап, искрено ще съжаляват.

Когато настъпи Ретроградният Меркурий е важно всички знаци да запазят самообладание и да следват своите задачи стриктно, така ще успеят да се съсредоточат единствено над важните неща, които им предстоят да направят. Девите, Скорпионите и Близнаците, ще имат наистина сериозни проблеми в общуването през месец септември, които временно ще ги изваждат от релси и ще ги накарат да се чувстват недоразбрани, нещастни и дори излъгани, но всичко това ще се дължи на управляващата планета, под която ще бъдем и която ще има наистина силно влияние над нас. 

Планетата Меркурий управлява общуването – възприятието, говорът и мисълта ни. Но истинската сила идва, когато планетите започнат да си взаимодействат, а техните взаимоотношения в действителност са свързани с възвишения свръх интелект, който успяват да предадат и на хората, когато са под влиянието на даден астрологичен знак. 

Препоръчително е за знаците Лъв, Дева, Водолей, Близнаци и Везни да не започват нови проекти през месец септември тъй като това начинание няма да бъде увенчано с положителен резултат.

Започнете с изпълнението на тези начинания след 10 октомври, тогава ще имате повече шансове да получите желаните резултати.
Риби, Скорпион и Овен, трябва да поставят на заден план своите емоционални изблици и да се доверят на интуицията си. Динамиката на този месец ще бъде бавна, но за някои зодии тя ще бъде напълно разрушителна, ще го почувстват така сякаш времето ще е спряло и няма никакъв шанс отново да се покаже слънчев лъч, но и този етап ще премине и зодиите постепенно ще се отърсят от това напрежение, което ще бъде ръководещо през този месец.  

Девите трябва да се опитат да бъдат по-предпазливи и да не се доверят прекомерно. Септември наистина ще бъде разпокъсан между хармонията и конфликта - това явление силно ще тревожи голяма част от зодиите. За да могат да преминат по-бързо тези моменти е нужно да не вярваме на всичко, което виждаме, както и да не се облягаме на хора, които всъщност не познаваме достатъчно добре. 

Ретроградния Меркурий ще внесе допълнително напрежение, стрес и емоционална нестабилност на повечето зодии сред тях са – Девите, Везните, Близнаците, Скорпиона, Рибите и Лъва.

Тези зодии трябва да бъдат по-предпазливи и умерени в своите думи и обещания. Не позволявайте на личните ви проблеми да вземат превес над професионалния ви живот, бъдете търпеливи и подхождайте с уважение към останалите хора, така ще си спестите излишни конфликтни ситуации, в които и вие самите не искате да попадате.

Септември ще изисква от всички зодии интензивна концентрация, тъй като Ретроградният Меркурий, може да остави траен отпечатък върху хората, които предпочитат просто да вегетират вместо да се борят с предизвикателствата. Въздействието на тази планета обхваща – общуването, концентрацията и работната среда.

Как ще се отрази Ретроградният Меркурий на всяка една зодия

Овен
През септември месец, ще бъдете изключително крайни в своите решения и действия. Въображението ви ще ви накара да повярвате в недействителни събития, които постепенно ще провокират вашата ярост - подхранените илюзии, ще объркат представата ви за добро и лошо.

Телец
През септември ще направите наистина неползотворни инвестиции, чрез които ще изгубите голяма част от своя капитал. Месецът е неподходящ за вложения в мащабни проекти – изчакайте, докато не премине напълно Ретроградният Меркурий и шансовете ви за успех, ще се усмихнат още в началото на октомври месец.

Близнаци 
Изключително разсеяни, неспокойни и избухливи – този месец наистина ще успее да ви натовари допълнително, затова ще спомогне и тежкото влияние на Ретроградния Меркурий, ще усещате душевни атаки, които допълнително ще ви разконцентрират и ще влияят отрицателно на вашето настроение.

Още към края на месеца, ще успеете да се мобилизирате и за вас ще настъпи един нов етап, който напълно ще ви пречисти от стреса и вредните мисли.

Рак
През септември и под влиянието на Меркурий, ще вземете много погрешни решения свързани с вашето семейство и дом. Бъдете съсредоточени и предпазливи, не се предоверявайте и разчитайте единствено на собствената си интуиция. 

Лъв
Нетърпението ще ви ръководи през септември и на показ ще излезе вашата нетактичност и избухлив нрав. Под влиянието на Ретроградния Меркурий, ще се чувствате изтощени и пренатоварени от големи обеми информация, които до момента ви се е налагало да съхранявате единствено в главата си. Стресът ще ви накара да позабавите темпото и да преразгледате отново важността на задачите.

Дева 
През септември ще се чувствате самотни и объркани – разумът и чувствата ще се разминават, което ще ви прави сприхави и нестабилни. Трудните решения, още повече ще ви стресират, затова не се натоварвайте със задачи, които не са по силите ви.

С нещата, с които не успеете да се справите през този месец, ще успеете да завършите през октомври, затова не се притеснявайте и натоварвайте допълнително.

Везни
През този месец ще бъдете изключително непрактични и без никаква мотивация. Трудно ще успявате да се съсредоточите над важните задачи, както и да ръководите останалите хора от своя екип. Желанието ви да бъдете някъде другаде и да правите нещо по-различно, ще е много по-силно от вас самите.

Скорпион
Ще се стремите на всяка цена да браните истината, но в крайна сметка целият този труд, който ще положите в разплитането на различни лабиринти и загадки, всъщност няма да си заслужава, защото накрая ще осъзнаете, че това са маловажни събития, за които не си е струвало да си губите времето.

Вашата безпардонност и свобода на изказ, ще бъдат значително по-изострени през септември и ще успеете да настъпите много заможни хора, които нямат да останат доволни от вашата арогантност и крайност.

Стрелец
Вие наистина ще витаете в облаците през този месец, а Ретроградният Меркурий допълнително ще влоши дисциплината ви и ще ви накара да подхождате безотговорно и егоистично към най-близките си хора.

Това е труден период, през който трябва да стиснете зъби и да преминете, като се постараете да не оставяте по пътя си и други жертви на вашето безхаберие и немарливост.

Козирог
В главата постоянно ще нахлуват мисли, които всячески ще се опитват да ви разконцентрират от поставените цели. Тези мисли ще ви накарат да се съмнявате в своите способности, както и в досегашните си решения, тези мисли ще са плод на вашето тъмно ''аз'', което се опитва да ви види в губеща позиция, затова се постарайте през септември да не се вслушвате във вътрешните си гласове, а в това което ви говори сърцето.

Само така ще успеете да се справите повече от блестящо с всичко, с което се захванете.

Водолей
През този месец ще осъзнаете колко уморително е постоянно да се изживявате като миротворци – по-добре не губете времето си в разрешаването на чужди проблеми, а се постарайте да се съсредоточите над нещата, които са особено важни за вас – подредете своите приоритети и следвайте плътно поставените цели, без да се разсейвате с маловажни неща.

Ретроградният Меркурий ще всее едно съмнение във вас, което ще ви накара да се запитате доколкото са искрени хората около вас. 

Риби
През септември ще се чувствате като в пустиня – сами, жадни, а в главата ви ще нахлуват най-различни илюзии. Вместо да витаете във въздуха - концентрирайте се върху търсенето на реална цел и собствената си реализация, чрез нея.