"Sex, Love & Goop" - новият сериал на Гуинет Полтроу

  • Сподели:
"Sex, Love & Goop" - новият сериал на Гуинет Полтроу

Новият сериал на Гуинет Полтроу за Netflix, проследяващ съдбите на двойки, които се борят със сексуална дисфункция, е неочаквано реален и наистина вълнуващ.

49-годишната някогашна носителка на Оскар, а вече и много успешен предприемач - Гуинет Полтроу, помага на двойките да подобрят качеството на своя еротичен живот.
В първия епизод Полтроу обяснява, че тя е създала своята уелнес компания Goop през 2008 г., за да „открие авангардни идеи, които наистина могат да ни помогнат да оптимизираме живота си". 

Години наред Полтроу изгради марка за 250 млн. долара, включвайки се в тревогите на жените, като остаряването, напълняването, чувството за неудовлетвореност, намаляване на либидото – и им предостави решения, някои от които малко подозрителни. (През 2018 г. Goop беше съден за отправяне на неоснователни здравни претенции спрямо някои от продуктите си и плати 145 хиляди долара в споразумение.)
Едно превъртане през уеб сайта на Goop – с неговите подбрани предложения от висок клас, одобрени от Гуинет дрехи, рецепти за здравословно хранене, серуми за искряща и стегната кожа, наред със статии за потенциално променящи живота режими – подсказва, че човек винаги би могъл да работи много по-усилено.

„Sex, Love & Goop" е второто сътрудничество на компанията с Netflix. Първото, „The Goop Lab", беше пуснато в началото на 2020 г. и също се позиционира като предаване за сексуалния ни живот.

В действителност поредицата проследява служителите на Гуинет и Goop, докато участват в редица експериментални практики, свързани с уелнес и духовност – дихателни упражнения, психеделични екскурзии с гъби, потапяне в замръзващи води - с помощта на експерти, вариращи от биолози до парапсихолози. Картината започва малко да наподобява сериала "Nine perfect strangers", усетихте ли?
Асоциацията на субектите с Goop направи опитите им да търсят оптимизация да се чувстват донякъде несвързани или дори ненужни. 
В „The Goop Lab" имаше само един епизод, фокусиран върху секса, по време на който Полтроу призна, че не знае разликата между вагина и вулва.

В „Sex, Love & Goop" са представени няколко дългосрочни двойки, които изпитват известно ниво на сексуална фрустрация или дисфункция. Всички тези участници са приятно изглеждащи, а също и привидно образовани и финансово стабилни – с други думи, хора, които разполагат с относително време и средства да работят за подобряване на еротичния си живот – но все пак се чувстват много по-истински, несъвършени и разнообразни от субектите в „Goop Lab". Сериалът разчита на експерти, като по-голямата част от шоуто се състои от сцени, в които виждаме всяка двойка, занимаваща се с проблемите си с практикуващ. 


"Разбрах, че нещата са многостранни. Тук имаме един исторически патриархат, който наистина отхвърля женското удоволствие като част от парадигмата. И тогава имаме и жени, които се отглеждат и социализират, така че никога да не се ориентират около своето удоволствие или да питат какво искат, например. Поне в моето поколение не беше така. Мисля, че вашата сексуалност и вашите интимни отношения са като един ясен микрокосмос на живота. Това е като начините, по които може да лъжеш себе си, начините, по които прегръщаш, по които се опитваш да се настроиш за нещо – всичко това излиза в сексуалния ти живот. Помислих, че е наистина интуитивна следваща стъпка да се потопя малко по-дълбоко в сексуалната тема.
Част от мен иска да направи и предаване за храна и пътувания. Друга част от мен би искала да направи нещо като документален филм за хронични заболявания. Има много идеи, които бих искала да осъществя. Трябва ми време обаче са ги обмисля по-добре.", споделя Гуинет.