Шест начина да се отпуснете и да забравите лошия ден  

  • Сподели:
Шест начина да се отпуснете и да забравите лошия ден  

Често пъти ни се случва емоционалното напрежение да ръководи живота ни, като напълно забравяме, че именно ние сме истинските господари на съдбата си и ние пишем своята книга наречена – ''Моето бъдеще'', затова дори когато усещаме, че минаваме през труден етап, трябва да потърсим хармонията и да намерим най-приятните начини, чрез които да релаксираме и междувременно да прочистим съзнанието си от неприятните мисли.

На всеки човек по света се случва да има дни, в които нещата просто вървят наопаки, но въпреки това ние трябва да се научим да трансформираме и преобразуваме неприятните емоции в положителни чувства, затова сега ще разгледаме няколко начина, чрез които ще можем да се отпуснем и да забравим за неприятния ден, който сме имали.

1. Тишина
Често пъти тишината е някак надценявана, а именно тя ни дава възможността, да изчистим съзнанието си от натрупалото се напрежение и да си отпочинем от целия този стрес, който ни заобикаля. Тишината е начин да се вслушаме в своите вътрешни гласове, както и метод на пречистване от негативното настроение.

2. Прегърнете своя любим човек
Чрез прегръдката, ние ще усетим, че не сме сами и че до нас има човек, който ни подкрепя. Една прегръдка от любим човек е способна да ни накара да забравим за всички неприятности и да ни пренесе на едно наистина по-добро място.

Прегръдката и докосването ни дават силата да продължаваме да се борим с всички трудности, които настъпват в живота ни.

3. Излезте сред природата
Много духовни учители предпочитат именно този начин за пречистване на съзнанието и черпене на енергия от природата. Когато сме сред нея, ние можем да усетим силния заряд, който започва магически да изчиства съзнанието ни от неприятните мисли и ни създава усещането, че всичко е възможно и лесно поправимо.

Природата, освен че ни дава силата да се справим бързо със своите проблеми, но успява и да ни зареди положително, за да можем по-лесно да се справяме с всеки нов прииждащ проблем. 

4. Затворете очи и изчистете съзнанието си от всичко, което ви тревожи
Отпуснете се и затворете очи, като се постараете да не мислите за абсолютно нищо – прочистете напълно своето съзнание, след което може да вземете отпускаща вана.

5. Пуснете си успокояваща музика или такава, която създава приятна атмосфера и добро настроение – танцувайте 
Музиката има способността да ни зареди с позитивни емоции и много настроение, затова винаги, когато ни е тъжно или се чувстваме зле, просто трябва да си пуснем приятна и не натоварваща мелодия, дори можем да потанцуваме, това също е начин да смъкнем излишния стрес от себе си.

6. Спомнете си за някое красиво и приятно място, което ви зарежда положително 
Спомените са начин да се пренесем на място, на което сме се чувствали добре и сме били истински щастливи и винаги, когато се връщаме към тези спомени ние се изпълваме с емоциите, които сме преживели в миналото.

Човек трябва винаги да пази своите най-мили спомени, защото те могат да бъдат един много добър лек в трудните и натоварени дни.