Шест признака, че връзката ви е в застой 

  • Сподели:
Шест признака, че връзката ви е в застой 

Докато в началото всичко е цветя и рози, а партньорите се наслаждават на всяка една секунда заедно, не така стоят нещата след време. С годините нещата между тях рязко се променят, а връзката навлиза в етап на пълен застой.

Когато вече ни мързи дълго да се обясняваме и започваме да се разбираме с половинчати реплики, когато партньорът е охладнял към нас, а сексът се превърнал в  ритуал, който се осъществява единствено по празниците, значи определено връзката ни се намира в този етап.

Повечето двойки запазват силни чувства един към друг, въпреки изминалото време, но еднообразието, което изпитват в отношенията си с любимия, ги кара да се чувстват нещастни в тази връзка.

Застоят и скуката променят нашите очаквания и ако преди са били свързани с положителни емоции, то постепенно са се превърнали в една апатия или просто навик, който убива и остатъка от прекрасни чувства, които двамата партньори са изпитвали един към друг в самото начало на тази връзка.

Има няколко признака, които ни дават ясен сигнал, че нещата са се променили и са навлезли в по-различен етап, в който скуката и еднообразието са завладели изцяло тази любовна връзка, а единственият начин, по който можем да променим този факт е, като заложим на чувствата и на романтичните преживявания с партньора и просто дадем нов живот на тези отношения.

1. Не успявате да намерите общи теми на разговор – Преди разговорът е протичал повече от перфектно, намирали сте общи теми, имали сте общи интереси, както и допирни точки, но с времето нещата до такава степен са се променили, че на моменти започвате да се чудите, кой е този човек до вас и дали въобще го познавате истински.

2. Сексуалният интерес към другият просто се е изпарил – През първите години заедно сте изпитвали силна възбуда само, когато си помислите за своя партньор, имали сте постоянен взаимен сексуален интерес, който ви е носил едни невероятни усещания, а сексът е присъствал в седмицата поне 3 до 4 пъти. Само мисълта за любимия човек ви е карала да настръхвате от възбуда и е разпалвала вашите еротични фантазии, но от всичкото изброено дотук е останал само спомена за хубав секс.  

3. Спрели сте да излизате заедно – С времето всеки е създал свой собствен път и постепенно сте се отдалечили един от друг, започнали сте да излизате в различни компании, да посещавате различни събития и места, но поотделно. Допирните точки, които сте имали преди и нещата, които са ви свързвали, просто са се изпарили във времето.

4. Вече не се забавлявате както преди – А смехът не само, че е изчезнал от семейния живот, в който сте навлезли, но е и заместен от едно особено неприятно чувство на раздразнение, което е пряко свързано с подхвърляне на неприятни реплики, както и с директно заяждане. 

5. Изненадите, които сте си правели взаимно, са вече само спомен – Преди сте успявали да отделите нужното време на своята половинка, излизали сте по-често заедно, забавлявали сте се по всякакви начини, преоткривали сте нови и съвършени черти един в друг, мечтали сте за общо бъдеще, пътували сте и сте отделяли нужното време, в което да покажете своята любов и загриженост към другия, а малките жестове и романтични изненади са присъствали често в любовния ви живот.

С времето всичко това е било заместено от скучно ежедневие, от вкъщи на работа, след което на дивана пред телевизора и така, ден след ден, докато и двамата не сте започнали да усещате някаква огромна липса и скука когато сте заедно.

6. Превърнали сте се в съквартиранти – Живеете заедно, споделяте общ дом, сметки, грижите заедно за децата, за домакинството, но сексуалната  тръпката и привличането, което е присъствало преди в любовния ви живот, просто е изчезнало.