Шест трика, чрез които да се отървете от напрежението 

  • Сподели:
Шест трика, чрез които да се отървете от напрежението 

Забързаното ежедневие, непредвидените ситуации и многото ангажименти, отнемат силите ни, а в края на деня, ние просто не сме на себе си от натрупалата се умора. Чувстваме се като премазани от влак, както физически, така и психически и не успяваме да намерим начин, чрез който да се разтоварим.

Ще ви разкрием няколко лесни трика, чрез които може да се почувствате значително по-добре, както и да се отървете от натрупания стрес.

1. Натопете краката си във вода
През зимата, може да използвате топла вода с морска сол, а през лятото хладка вода с ароматни масла. Това е начин, чрез който можем да се отървем от физическата умора, която чувстваме и да си отпочинем от тежкия и натоварен ден.

2. Хипноза за разтоварване 
Може да изпробвате метода, чрез който да успокоите своето тяло и дух, чрез помощта на хипнозата. Настанете се удобно, след което се вгледайте в една точка и насочете мислите си към приятни събития, които много искате да станат факт в живота ви.

Мислете си за приятни моменти, може и да са спомени, след което започнете да броите бавно на ум от 1 до 10 и от 10 до 1. По този начин ще можете да успокоите тялото си от натрупалия се стрес през деня и да дадете малко почивка на съзнанието ви.

3. Бавни тонове 
Намерете подходяща музика, препоръчително е мелодията ѝ да е бавна и успокояваща, легнете и се вслушайте в заряда, който ви носи ритъмът на песента, така ще може да се успокоите и да свалите натрупалото се напрежение.

Позата, в която се намирате, също трябва да е в напълно отпуснато състояние, без движения и без натоварвания, просто релаксирайте, докато се наслаждавате на добрата музика.

4. Пренесете се в друг свят 
Това може да го постигнете с помощта на хубава книга, настанете се удобно и вземете любимата си книга. Отпуснете се и се пренесете в друг свят, който ви носи удовлетворение и положителни емоции.

За да постигнете искания резултат, трябва да изберете книга, която ви зарежда с позитивни емоции и по никакъв начин не ви натоварва и напряга допълнително.

5. Здрав дух в здраво тяло
Направете си една разходка. Дори и след дългия и натоварен ден може да го направите, облечете си нещо удобно и се разходете навън. Вдишайте дълбоко и пречистете мислите си, заредете се с енергия и зачеркнете неприятните ситуации от изминалия ден.

Всяка разходка има способността да ни отърси от напрежението, защото движението ни дава допълнителна сила, да се справим по-лесно с неприятностите.

6. Добро питие и добри приятели
Съберете се с приятели и се разтоварете. Смехът е способен да ни излекува от лошото настроение, както и да ни зареди с положителни мисли, затова се забавлявайте от сърце и оставате проблемите и негативните емоции просто да преминат.