Щастието и любовните връзки

  • Сподели:
Щастието и любовните връзки

''Истинските двойки са тези, които преминават през всичко, което има за цел, да ги разкъса и да излязат още по-силни!'' – Неизвестен автор
 

Първото и основно правило е да бъдем честни, както пред себе си, така и пред нашата половинка, защото здрави отношения се изграждат с подкрепата на много доверие и искреност.

Ако те липсват във връзката, трудно бихме усетили истинското щастие. В едно щастливо партньорство задължително трябва да присъства и компромисът, защото ако не успяваме да намерим нужния подход, чрез който да укрепим тези отношения, ние няма да бъдем достатъчно удовлетворени.

Любовта е мощна сила, която ни позволява да забележим качествата и недостатъците на своя партньор, а връзката ни дава възможността да се напаснем, въпреки всичките странности на този човек и да изживеем заедно незабравими моменти. Щастието е нещо, което създаваме сами и когато имаме правилните продукти, ние ще успеем да сготвим перфектното ястие, но ако само един от тях липсва, ще усетим тази безвкусица с всичките си сетива.

Подправките са определящи за отношенията ни с любимия човек, а основните, които трябва задължително да присъстват във всяка връзка са – спокойствие, подкрепа, хармония и разбира се, любов. Всички тези съставки превръщат връзката в незабравимо и споделено изживяване. 

Щастието можем да намерим, дори и в малкия жест на нашият партньор, в неговата усмивка и моментите, в които чувстваме неговата подкрепа. В желанието си да имаме всичко, ние забравяме за дребните неща, които могат да направят живота ни щастлив и съвършен.

Любовта е около нас, стига да имаме поглед да я видим и чувства, с които да я усетим. Всяка връзка сама по себе си има своите възходи и падения, но това не трябва да ни отказва от възможността да усетим истинското щастие, а за да се случи това е нужно да можем да даваме, не само да получаваме, да подкрепяме половинката си и да откликваме на нейните нужни, защото тази цялост сплотява основите на връзката.

Щастието се крие и в личната свобода, затова е важно никога да не я отнемаме независимо, колко сме влюбени в човека до нас, трябва да му оставим личното пространство, от което всеки човек се нуждае.

Любовта и вниманието се крият в усмивката, прегръдката, танца, дори и само в погледа - те топлят душата ни и ние притежаваме всичко, което е нужно на човек, за да бъде истински щастлив.

Колкото повече даваме – усмивки, подкрепа и нежност, толкова по-удовлетворени, ще бъдем от тази връзка, защото човек трябва да не се затваря пред своите чувства и да ги влага в това, което смята за важно и обича с цялото си сърце.

Смисълът на любовта е да ни откъсне от негативните мисли и да ни разкрие свят изпълнен с мечти, свят в който ние сме Слънцето или Луната за някого, свят в който не всичко изглежда, така мрачно и непоправимо.

Любовта е чувството което трябва задължително да съхраним, ако искаме да запазим човека до себе си и да преживеем още незабравими моменти заедно. Не винаги успяваме да запазим чувствата си неопетнени от времето, но за да бъдем щастливи е нужно, да обичаме, така че всичко лошо да остане невидимо за очите ни, а душите ни да танцуват под звуците на споделената любов, защото тя дава смисъл на живота.

Тя е тази сила, която не спира да ни бута за да продължим, въпреки препятствията, които ни изпраща съдбата. Да обичаш е истински дар, а да намериш човек, който може да отговори подобаващо на тези чувства е наистина съвършено изживяване, което трябва да се постараем да съхраним, въпреки бурите, които навлизат във връзката, ние трябва да бъдем сигурни в едно и то е, че всичко преминава и идва друго по-хубаво.

Така е и с проблемите, неприятностите, скандалите и неразбирателството, всичко това ще отмине, но трябва да запазим чувствата, които всъщност са изградили връзката ни - ако държим този човек да присъства в живота ни и заедно да споделяме щастието, което изпраща съдбата ни. 

Щастие е да знаеш, че до себе си имаш човек, на когато можеш да разкриеш своята душа – това е наистина огромно удовлетворение, което за жалост рядко хората имат възможността да изпитат, защото ако не си срещнал подобен човек, всичко това остава без значение. 

В живота си ще срещнеш стотици любими, но един човек, ще остави траен отпечатък в сърцето ти и връзката, която ще създадете ще отстои над всички неприятности, които животът ще ви предложи. Това ще е истинската любов, която ще те дари с милото усещане за споделеност и именно тогава ще успееш да се насладиш на истинското щастие.