Щастието като духовно и мисловно състояние

  • Сподели:
Щастието като духовно и мисловно състояние

Когато успеем да се научим да прилагаме правилните принципи, чрез силата на нашето подсъзнание във всички сфери от живота си, ние ще успеем да постигнем духовен мир. Единствените препятствия, които стоят пред щастието ни, са мисловните бариери, които несъзнателно си поставяме.

Щастието е състояние на духа, крепящо се на нашите вътрешни сили и ценности. Човек никога не трябва да се отказва да преследва своето щастие и когато се научи да не се поддава на потискащи мисли, той ще успее да постигне баланс и пълна хармония със самия себе си.

Препятствията са единствено в нашите глави

Ние сами пораждаме пречки, когато задълбаваме над даден проблем, директно го превръщаме в препятствие. Щастливият човек винаги се стреми да изкара най-доброто от себе си и независимо дали това ще са мисли, действия или емоции, той е готов да посрещне спънките с усмивка, защото знае как да не запълва съзнанието си с неща, които биха го обременили.

Сложно изкуство е живота, а нещата по които си приличат щастливите и добрите хора е именно тяхното вътрешно усещане за мир и хармония. Ако се научим да владеем своето съзнание и да не позволяваме на негативните мисли и емоции да диктуват стъпките в живота ни, ние ще успеем да постигнем това така възвишено чувство, което не спираме да търсим.

Мисълта изгражда щастието

Когато се постараем още със събуждането си сутрин да мислим за нещата с положителен поглед, да мечтаем и да вярваме в доброто, ние ще успеем да подобрим своя живот. Истински щастливите хора знаят правилната рецепта за постигане на душевен мир, а именно пречистване на съзнанието от всичко, което ни натоварва, обърква и натъжава – единствено тогава ще можем да освободим място за хубавите неща, като щастието, любовта и красотата около нас.

Какво трябва да направим, за да бъдем щастливи

Когато успеем да повярваме в нашата вътрешна сила и в силата на нашето подсъзнание, ние ще контролираме духовните си емоции и едва тогава ще успеем да открием истинското щастие.

Нашето подсъзнание всъщност диктува правилата на играта и ако успеем да ставаме с усмивка всеки път, след като сме паднали и повярваме в своята духовна сила, ще бъдем щастливи.

Вярата е от съществено значение за щастливия човек и независимо дали човек вярва в своята вътрешна сила, Господ или в нещо друго, тази вяра е способна да поддържа духа му жив, да го извиси и да му помогне да преживее по-лесно трудните моменти, които съдбата му изпраща.

Щастието е ритуал, който трябва да извършваме всеки ден. То е един чудесен ритуал, който сам по себе си ни носи истинско удовлетворение от живота. Поради тази причина е важно да намерим нещата, които ни правят щастливи и да ги правим всеки ден.

Когато се събудим сутрин, е важно да запълним съзнанието си с позитивни мисли, насочени към красотата, успеха, любовта, хармонията и просто да изберем щастието. Първите мисли трябва задължително да ни бъдат свързани с нещо прекрасно, което искаме да ни се случи или което вече имаме – когато съзнанието ни започне да работи в положителна посока и денят ни ще бъде чудесен.

Когато човек желае нещо силно, той го постига, така е и с щастието. Ако се научим да благодарим за нещата, които имаме, след което да се помолим за щастие, то неимоверно ще дойде в живота ни.

Вашият живот се гради на вашите мисли и това, което е в главата ви, всъщност определя съдбата ви. Когато един човек си мисли за неуспех, страхове, тревоги и е гневен, той няма как да предизвика щастие в живота си, защото неговите мисли насочват действията му в погрешната посока.

Щастието зависи изцяло от нас. То не може да бъде закупено, заложено и заменено за нещо друго - колкото и да е богат човек, той не може да си купи състояние на духа, нито пък здраве. Щастието е чувство, усещане, емоция, която човек предизвиква, чрез своите положителни мисли и нагласи.

Когато съзнанието ни е изпълнено със спокойствие и мир, то предизвиква щастието към нас. Ние сами поставяме препятствия пред своето щастие, защото щастието е чувство причинено от нашите мисли, а всичко което ни заобикаля е просто вследствие на нашите мисли.

Щастливият човек е този, който не се страхува да изкара на показ доброто, което носи в себе си. А доброто е най-възвишеното чувство, което кара човек да изпита духовно удовлетворение.