Сутрешни ритуали, с които да намалим стреса

  • Сподели:
Сутрешни ритуали, с които да намалим стреса

Ако търсите здравословна сутрешна рутина, значи сте попаднали на правилното място. Знаем колко страхотно е, когато дните ни са изпълнени с положителна енергия, радост и вдъхновяващи новини. От друга страна, ние също знаем какво е да имаш дни, които са точно обратното - отрицателни, стресиращи и лишени от радост. 

Нашата цел е да ви предоставим някои от най-добрите здравословни сутрешни процедури, които лесно можете да приложите в живота си. И това не са просто ежедневни упражнения, тези ритуали са издържали изпитанието на времето и имат силата да ви помогнат да подобрите цялостното си благосъстояние и бързо да намалите стреса.

Събудете се рано и медитирайте

Бъдете ранобудни и създайте редовен график за сън и събуждане. Да бъдеш ранна птица е не само добро за тялото ти, но е и ценно за работа върху психичното здраве.

Водената медитация работи, когато отделите малко време сутрин. Това ще ви помогне да обмислите как да разрешите сутрешните си стресови фактори и да ви подготвите да изпълнявате задачи през деня. Извършването на това ще ви помогне да освободите стреса, когато се събудите.
Така че добавете ранното събуждане и малко медитация към сутрешната си рутина и ще видите ползите за здравето, благополучието и живота си. Изчакайте, преди да хващате телефона си и гледате социалните медии

Не бързайте да правите това, когато се събудите. Инвестирайте малко качествена енергия със себе си, за да планирате деня си. Това е, когато умът ви е в най-креативно състояние и може лесно да прави избор без намек за стрес. Ето как да направите разумно раздяла със сутрешния стрес, като същевременно подобрите настроението и вниманието си. Осъзнайте, че събуждането и хващането на телефона ви е вреден навик и само ви изтощава сутрешната енергия.
Вие сте по-иновативни, енергични и сдържани, когато не сте толкова увлечени от случващото се в света. Изкушението да използвате телефона си първо сутрин е истинско, но се научете на самоконтрол и резултатите ще бъдат повече от невероятни.

Можете да започнете, като поставите телефона в режим на самолет за един час сутрин, за да се справите със стреса. В почти всеки случай, с изключение на спешни случаи, всичко, което се е случило през нощта, може да изчака още един час.

Много хора влизат в своите не толкова безстресови социални медии или започват да четат новини, които предизвикват стрес веднага щом отворят очите си. Това може да предизвика безпокойство, когато видят нещо негативно или да ги накара да се почувстват неадекватни. 

 Подредете пространството си

Тази сутрешна рутина е една от най-лесните за пренебрегване, обаче, когато се приложи, може да има дълбоки ефекти върху вашата психика и цялостно благополучие.
Всичко, което изисква от вас, са няколко прости неща, като например, когато се събудите сутрин, да почистите и оправите леглото си. Подредете и всички разхвърляни зони около вас и поддържайте стаята си чиста.

Няма съмнение, че разчистването, подреждането и декорирането придават страхотна атмосфера и положителна енергия на вашата свещена спалня. Така че, направете сутринта си без стрес, като следвате тази здравословна сутрешна рутина. Направете това и в крайна сметка ще създадете перфектното настроение, което ще ви изпълни с вдъхновение и добра енергия, за да ви пренесе през всеки ден.Пробвайте някои сутрешни тренировки

Тренировката е от основно значение за поддържане на енергийните нива на висока скорост. Ако откриете, че кимате на работното си място следобед поради стрес и умора, трябва да правите повече тренировки.
Освен това сутрешната активност със сутрешна музика за облекчаване на стреса може да засили циркадния ви ритъм, да намали апетита през остатъка от деня, да подобри глюкозния толеранс и да насърчи по-добрата почивка.
Направете сутрешен крос или силна йога – нещо, за да накарате кръвта си да изпомпва и сутрешните стресови хормони като кортизола да се контролират.

Прегледайте задачите си за деня

Ако отделите малко време, за да прегледате задачите си през деня, това ще ви помогне да се почувствате по-координирани и готови, без да се чувствате стресирани. Направете си графика през нощта, даже преди лягане. За да избегнете сутрешния стрес, погледнете ежедневния си график и плановете си, за да се подготвите ефективно за ползотворен ден.

Отделете време за закуска

След като прегледате списъка си със задачи и се подготвите за деня и стреса, направете си сутрешна напитка по ваш вкус и си пуснете сутрешна музика без стрес. Разбира се, ще трябва да се борите с изкушението да взаимодействате със социалните медии и техния стрес, поне за малко.
Придържайте се за закуска към нещо леко, но пълно с протеини, високо съдържание на мазнини и високо съдържание на сложни захари, за да сте доволни и сити до обяд. Не преяждайте, за да избегнете умора, стрес, претоварване на стомаха и умора по време на работа.

 Отделете време за оценка

Тази последна здравословна сутрешна рутина е може би една от най-мощните. Това може да бъде направено само за две до пет минути, но има силата да промени напълно как се чувствате през целия ден.

Всичко, което трябва да направите, е да бъдете неподвижни за няколко минути и просто да оцените това, което имате в момента. Помислете колко е страхотно, че имате работа, за да плащате сметките. Оценявайте, че имате покрив над главата си. И бъдете благодарни за всички малки неща, които приемате за даденост.

Правете това всеки ден и не само ще откриете, че стресът ви започва да намалява с течение на времето, но също така ще започнете да забелязвате, че сте по-щастливи и в по-добро настроение навсякъде. 
Не забравяйте нещо важно - малко са ползите в живота от дадено нещо, което правим в рамките само на няколко дни, но искаме да видим неговите резултати веднага.
Изпълнявайте, живейте, инвестирайте в себе си и ползите ще бъдат забелязани.