Тази любов е вечна и като никоя друга

  • Сподели:
Тази любов е вечна и като никоя друга

Тази песен на Лара Фабиан ''Meu Grande Amor'' върви с разказ за любов с един ангел..

Отдавна ми е на пръстите да го напиша и на устата да го разкажа, но то има своята сила и чар, когато е скрито в мен. И само за мен .Затова няма да изпадам в дълги обяснения..,но преди това ще ви попитам дали някога сте имали любов с ангел?

Не става въпрос за бурна, страстна, необуздана или физическа любов. Не става въпрос и за тази с мъжа ви или жена ви. Нито за първата. Нито за последната. Това е друг тип любов, като най-близкото до истината определение е ангелска. Семпла. Не се натрапва. Не иска да правиш рискове за нея, да скачаш в дълбоки и ледени води, нито да катериш баири. Не иска и не ти дава поводи да се съмняваш. Не те поставя на кръстопът, нито те кара да избираш. Тя е там, където поглеждаш с надеждата да срещнеш погледа на другия. Там,където знаеш, че е. Тя е сила, тя е мощ, безпощадно истинска е и сваля всички предразсъдъци и убеждения. Оставя те в тихия си вихър, в онази точка на помитащото торнадо,където чувстваш тишината и спокойствието, докато около теб всичко лети и беснее. Тази любов е вечна и като никоя друга.

Тя връзва едно невидимо конче на два пръста и никога не се къса, така невидимо си вечно свързан със своя ангел.Тя е ехото на твоите стъпки и на твоите мисли. Тя е неотлъчно до теб във всичките дни. Тя дава сила, защото един ангел е повярвал в теб и те закриля, дава мир и тайно бди над теб. Тази любов е сакрална. Безценна привилегия е да обичаш ангел. Да чувстваш присъствието му в дните си, независимо от разстоянието и условията. Заедно сте в мислите си и това стига. Това лекува сякаш с мехлем душата, когато на ум повтаряш всички чути думи, търсейки силата да продължиш напред.

Тя е двигател, генератор, мотиватор, стълба нагоре, ръка,която е протегната и готова да те хване, помощ, която тихо чака да бъде потърсена, обич, която е предвидена да остане завинаги тайно прибрана на топло в сърцето. И която има силата, изправи ли се, да помете всичко. Тази сила те буди и приспива, настъпва педала вместо теб, когато умората надделява, дава най-доброто от теб, когато изнемогваш. Любовта на един ангел е безподобна.  

Той я създава в теб, учи те на всички ангелски навици, дава ти себе си чрез спомени, оформя те,знае от какво имаш нужда и ти го дава, подкрепя те, а когато събереш всичките му уроци в сърцето си, тогава се отдръпва неусетно, тихо и нежно и те оставя да тичаш сам напред и се усмихва, въпреки че му липсваш. С все сила стискаш мисълта за невидимото конче, тичаш и не поглеждаш назад, защото одобрението и очите му живеят в дните ти, живеят в ума ти, виждаш ги всеки път, щом затвориш очи. И продължаваш, пазейки всичко в сърцето си, стискайки го здраво, да не падне някой спомен по пътя.

Невидимата нишка вече е завързана. Завинаги.

 

Автор: Лора Петрова