Задава се Ретрограден Сатурн – период, изпълнен с премеждия и емоционални бури

  • Сподели:
Задава се Ретрограден Сатурн – период, изпълнен с премеждия и емоционални бури

Още към края на месец юни ще можем да усетим силното влияние на Ретроградния Сатурн, който е в знака на зодия Риби, идващ към нас да ни покаже колко мощен и унищожителен може да бъде. Очакват ни мащабни промени свързани с преустройство и нулиране на предишни проекти. Сатурн е една от планетите с най-силно влияние върху човешката съдба, именно поради тази причина трябва да бъдем особено внимателни и отговорни към своите действия и обещания, ако не искаме да изпитаме гнева му. 

Според астролозите тази силна планета има способността да променя бъдещи събития и да контролира човешкия живот изпращайки предизвикателства, които закаляват човешката воля. Ретроградният Сатурн, освен че ще внесе пълен хаос около нас, но ще обхване и всеки аспект от живота ни - кариера, партньорства и здраве. Промяната ще настъпи толкова бързо, че повечето хора няма да осъзнаят какво точно се случва около тях и ще усетят как се въртят в един силен мистичен кръг, който не им позволява да открият реалността. Възприеман още и като планетата на кармата и вселенската възвръщаемост, Ретроградният Сатурн ще обхване един по-мащабен период от време, като започне на 29 юни и продължи чак до 15 ноември. 

Всяка настъпваща промяна ще идва към нас за да ни подскаже някакви грешки и да обърне посоката ни. Ретроградният Сатурн този път идва с определена мисия и тя е да даде енергия на тези, които са духовно чисти и уроци на онези, които не поемат отговорност за своите действия и не разбират смисъла на живота. Хората, които се движат по точно предначертан път и имат поставени цели, ще бъдат подбутвани от тази планета към успеха, докато тези, които се лутат безцелно и подливат вода на другите, ще получат своите кармични уроци. 

Планетата Сатурн е свързана и с мъжкото начало, силата, властта и желанието да покоряваме по-високи върхове, затова хората които имат чисто съзнание и могат да устояват своите принципи ще бъдат изпратени напред към успеха, докато онези, които все още не са осъзнали каква висша сила стои пред тях, ще получат възможността директно да се сблъскат с нея. Сатурн е взискателен учител и мъдрец носещ висши послания и кармични отговори, които съвсем скоро ще усетим и ще получим възможността да преразгледаме своите изминали действия отблизо. Ако нямаме желание да се учим от грешките си, тази планета ще ни връща назад дотогава, докато не променим мисленото си и не се насочим по правилния път - пречистени и готови да поемем съдбата си.