Защитните реакции на Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв и Дева

  • Сподели:
Защитните реакции на Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв и Дева

Всички зодии се справят по различен начин с предизвикателствата, които им поднася животът.

Ще разгледаме какви са защитните реакции на зодиите и как се справят в по напечените ситуации.

Овен
Овенът предприема отбранителна позиция, когато усети, че почвата под краката му започва да се губи, той става силно нападателен и дори безпощаден. До такава степен се самонавива, че е способен да се разгневи и да изстреля стотици хиляди думи в минута, дори и без реално да осъзнава техния смисъл.

Тази зодия, освен че става безконтролна и нападателна, но и държи на своето докрай, дори и в повечето ситуации да няма особен смисъл. Овенът е твърдоглав и неотстъпчив.

Телец
Телецът има способността да си измие ръцете, прехвърляйки вината върху други хора и именно това е неговата защитната реакция, когато стане по-напечено. Тогава той започва да се прави на света вода ненапита и намира изкупителна жертва за своите грешки.

Телецът не е способен да обори с аргументи своята защита, а директно започва да сочи с пръст останалите хора, за да си измие ръцете в дадената ситуация. Защитната реакция на тази зодия в по-напечени моменти е предимно отстъпителна и стремяща се да почерни авторитета на останалите хора, за да може да запази своя собствен.

Близнаци
Защитната реакция на Близнака е крайно нападателна. Когато той усети неправда и особено несправедливи нападки, е готов да излее гнева си върху всеки, независимо от неговото социалното положение и потекло.

Близнакът няма способността да мълчи, нито пък да стаява гневът си, той е като яростна хиена, която е готова да разкъса всеки, който е посегнал върху неговото достойнство и авторитет.

Рак
Защитната реакция на Рака също е нападателна, но с разликата, че той не е готов да стъпи директно в огъня, за да защити своите аргументи, по-скоро би постъпил подмолно и би натопил някой друг за да остане чист като сълза в дадената ситуация.

Той е способен да си послужи и с преувеличена истина, както и с манипулация, само и само да избегне неудобния момент.

Лъв
Лъвът е безкомпромисен и наистина успява добре да се аргументира. Неговата защитна реакция е чрез солидни доводи да убеди останалите хора в правотата си. Той никога не би избягал и не би се скрил, нито пък би обвинил някой друг за своите собствени грешки, а като истински Цар би се изправил пред всички и ако има вина в конкретната ситуация, ще намери най-правилния начин, по който да вземе прошка от останалите хора.

Неговата сила и авторитет, не му позволяват да бъде подмолен, както и нападателен с другите хора. Когато той има вина в дадената ситуация, директно ще си признае и ще поеме отговорност за своите постъпки. 

Дева
Девата по-скоро предпочита да се покрие, когато усети, че положението става напечено. Тя не е готова, нито да на влезне в по-остър спор, нито пък да се аргументира правилно - предпочита всичко да премине бързо и без излишно напрежение, именно заради това е готова и да си премълчи много сериозни доводи, които биха накарали останалите хора да повярват в нейната правота.

Девата не обича разгорещените спорове и всячески се стреми да остане неутрална, дори и положението да е на живот и смърт, тя няма да поеме отговорност, нито за собствените си действия, нито ще се отбранява, нито пък ще обвини някой друг в дадената ситуация.