Защитните реакции на Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби

  • Сподели:
Защитните реакции на Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби

Ще разгледаме как се самоотбраняват в по-напрегнатите ситуации втората половина от Зодиака.

Докато едни заемат отбранителна позиция, други предпочитат да стоят тихомълком, докато нещата отшумят от само себе си. Вижте какви са защитните реакции на Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.

Везни

Везните са хора на справедливостта и когато попаднат в конфликтна ситуация, те се стремят да потушат скандала. Защитната реакция на тази зодия е по-скоро да вкарат ред и спокойствие, отколкото да наливат масло в огъня. Везните харесват откритата игра и са по-склонни, да се застъпят за този, който е потърпевш, а ако самите те са нагазили в лука, ще приемат нещата с усмивка и просто ще продължат напред.

Скорпион

Защитната реакция на Скорпиона е крайно нападателна, без значение дали е виновен или невинен, той действа стратегически и предпочита пръв да нападне, преди другите да са взели думата. Той държи на своя авторитет и чест, и е способен наистина да пусне отровата си, когато усети, че те са застрашени. Скорпионът никога не прекланя глава и не е способен, нито да отстъпи, нито пък да се скрие. Той директно се изправя пред проблема и докрай защитава своята теза.

Стрелец

Дори и в някои ситуации да остане неутрален, само и единствено за да запази мира, Стрелецът умее много добре да защитава позицията си, а защитната му реакция е по-скоро отбранителна когато е убеден в правотата си, а в моментите когато усети че е сбъркал - се изправя гордо и иска прошка. Тази зодия никога не си измива ръцете с някой друг, нито пък бяга от отговорност, предпочита на момента да признае своите грешки и да започне на чисто.

Козирог

Защитната реакция на Козирога е едновременно отбранителна и нападателна, особено когато той е убеден в своята правда е готов да размаже своите опоненти с убедителни доводи и да ги постави на мястото им Дори и да е виновен, той предпочита да си измие ръцете с някой друг и за своите грешки да намери изкупителна жертва. Когато е в правото си, той е яростно нападателен, готов е да отстоява позицията си докрай.

Водолей

Водолеят предпочита да остане неутрален, независимо дали е виновен или невинен, той ще остави нещата по местата им, докато не отшуми всичко. Тази зодия изключително много мрази конфликтите, както и напрегнатите ситуации, в тези моменти предпочита просто да се отдалечи и да не става пряк очевидец на нарастващите се конфликти. Освен че остава неутрален, той е готов и да абдикира във всеки един момент, в който усети, че почвата под краката му се губи.

Риби

Защитната реакция в конфликтни ситуации на Рибите е самоотбрана или отдръпване, според зависи до каква степен е прераснал конфликта. Когато този воден знак усети, че положението е прекалено нажежено, предпочита да направи няколко крачки назад и да не си цапа ръцете излишно, а когато спорът е в самото начало, Рибите ще се опитат да защитят тезата си, въпреки че почти никога не успяват да намерят правилните аргументи и в края на краищата, просто ще отстъпят.