Защо двойките спират да бъдат интимни

  • Сподели:
Защо двойките спират да бъдат интимни

Когато сексът се превърне в мираж, постепенно започваме да се чудим на какво се дължи тази промяна и ако в началото на връзката сме успявали да се порадваме на своя партньор подобаващо, то с времето битовите задължения, децата и купищата задачи са направили така, че да изместят на заден план интимността, която всъщност е ключовата спойка за едни добри отношения между партньорите.

Благодарение на тези фактори, ние сме стигнали до етап в своята връзка, в който липсата на секс ни кара да се чувстваме несигурни, изнервени и просто сме позволили на рутината да ни попречи да отделяме малко време за себе си и нуждите си.

Често пъти в една по-дълга връзка чувствата се променят – мъжете,  започват да мислят, че жената до тях ги поставя на втори план, просто защото няма нужда от интимност, което всъщност не е съвсем вярно – тъй като тази жена с времето се е превърнала в товарен кон, който тича напред назад по задължения, грижи се за домакинската работа, децата уюта на дома, както се е нагърбила с прекалено тежки товари, които ѝ пречат да отдели време за себе си, както и време за любимия мъж.

Мъжете пък от своя страна, започват да се чувстват отхвърлени, а еднообразието, липсата на приключения, както и на секс ги карат да се чувстват нещастни.

Всички двойки достигат до този етап във връзките си, в който тази липса на интимност започва да се отразява негативно на тяхното общуване. Ще разгледаме няколко основни причини, които пречат на двойките да си доставят нужното забавление и удоволствие, от което те изпитват силна нужда.

Настроение за секс
С времето и настроението за секс се променя и ако преди и двамата са били благоразположени, то с течение на връзката нещата са се променили. Често пъти двойките не желаят да правят секс, тъй като нямат нужното настроение, за това и им е трудно да се настроят на тази честота. 

Сватбата
В голям процент от случаите двойките престават да правят секс, когато сключат брак, просто защото позволяват на други неща, като битови задължения, децата и ежедневните грижи, за тях да вземат връх и интимността, просто отива на заден план.

Бракът е пряко обвързан с отговорността, която поемат и двамата партньори, въпреки това има женени двойки, които не са позволили на рутината да променя техните отношения и са успели сами да си създават ситуации в които да се наслаждават на своята връзка, което означава че не са успели да изгубят пътят един към друг. 

Децата
Често пъти влюбените двойки започват да се отдръпват един от друг, защото пренасочват вниманието си към децата и забравят за собствените си нужди, както и за нуждите на партньора.

Когато се появяват децата, безспорно нещата се променят, но има двойки, които са се научили да съчетават приятното с полезното, както и да разпределят своето време правилно – време в което да прекарат с деца и време, в което да бъдат интимни със своя партньор, като са намерили начини, чрез които могат да оставят дечурлигата на роднини, баби и дядовци и да не спират да се радват на своята връзка и брак.

Загуба на интерес
Когато двама души са от дълго време заедно, те започват да се виждат и в една по-различна светлина – облечени небрежно и с купища недостатъци, така с времето, интересът един към друг постепенно охладнява и човекът, който ги е привличал силно, просто се е променил.

Жените са се превърнали във вечно мърморещи домакини, докато мъжете са станали лениви и без желание за нищо.

Всичко това започва да пречи на желанието за секс, защото двойката е започнала да се съсредоточава над това, което ѝ липсва и над негативните черти на своя партньор, вместо и двамата да се стремят да върнат загубеното и да си открадват моменти за интимност, романтика, секс и любов.

В голям процент от двойките умората е част от причините, поради които спират да се отдават на интимност, но има и една по-малка част от тях, при която липсата на секс се дължи на мързел.