Защо трябва да обръщаме повече внимание на нашето духовно и физическо здраве

  • Сподели:
Защо трябва да обръщаме повече внимание на нашето духовно и физическо здраве

Когато човек мечтае за добър живот, на първо място той трябва да се погрижи за своето духовно и физическо здраве.

Първата стъпка към нашето добро духовно и физическо здраве е, никога да не надскачаме своите граници на възможностите си и да се сдобием с достатъчно знание, коeто всъщност би ни помогнало в моментите, в които чувстваме, че някъде и в нещо бъркаме. 

Има изключително силна връзка между нашето тяло и душа, а тази връзка можем да я усетим само и единствено, ако започнем да се грижим правилно за своето цялостно здраве, което включва физическото ни състояние и пречистването на нашата душа.

Няколко съвета, които ще ни помогнат да се погрижим за своето цялостно здраве

Полезни храни

Правилен хранителен режим, който да включва и дни на постене, чрез което да прочистим своя организъм от всички вредни вещества, с които сме го захранвали до момента.

Полезната храна е важна за това, как се чувстваме и как изглеждаме, когато постоянно консумираме вредни храни, ние намаляваме притокът на енергия, следователно започваме да се чувстваме уморени, нервни и нещастни. 
От изключително важно значение е нашето отношение към тялото ни и дали умеем да спазваме взаимовръзките, които изграждат цялостното ни състояние.

Дихателни упражнения 

Може да намерите много варианти, чрез които да се научите как да дишате правилно, защото това ще ви помогне да пречистите своето съзнание и душа от всичките тревоги и проблеми, които ежедневно ви демотивират да постигате своите цели.

Една от най-простите техники за дихателни упражнения е свързана с равномерното дишане, докато броим на глас в моментите в които издишаме въздуха, който сме поели. Това упражнение се прави бавно, тялото е добре да бъде в пълен покой, а мисълта ни да бъде насочена върху самото броене.

Трябва да проследим какъв е пътят на нашето дишане – как първо поемаме въздух, след което той преминава през нашите дробове и издишаме бавно, докато го изкарваме от нашето тяло.

Тази техника се използва за пречистване на нашето съзнание и душа от всички вредни мисли, които сме успели да натрупаме, през деня затова е хубаво да я практикуваме вечер. 

Важно правило ако искаме да се чувстваме добре и да бъдем истински щастливи е винаги да обръщаме внимание на предупрежденията, свързани с някаква болка, които ни подсказват, че тялото или душата ни имат някакъв проблем.

Болката е една аларма и сигнал, който ни информира, че трябва да предприемем някакви мерки, с които да запазим своето добро здраве. Винаги, когато настъпи подобен сигнал във вашето тяло и душа, първото и най-важното е да установите от какво е подхранена тази болка и следващата стъпка е добре да се информирате за състоянието, в което се намирате, ако се налага може винаги да потърсите съвет и помощ от специалист, но никога не бива да отлагате във времето, разрешаването на въпроси, които са пряко свързани с вашето здраве. 

Дихателно упражнение, което ще ви помогне да раздвижите своя ум и да добиете повече самоувереност 

Това упражнение трябва да се практикува задължително там, където има чист въздух, това може да бъде в планината, на двора, на поляна, на тераса или балкон.

Настанете се удобно, след което започнете да поемате въздух, докато мисловно предизвикате положителните събития в своя живот докато вдишвате, след което оставете въображението ви да допълни фона на вашите мечти и издишайте бавно.

При тази техника е важно да предизвикаме позитивните моменти в своя живот, тези моменти, които биха ни накарали да се чувстваме духовно пречистени и удовлетворени.

За всички дихателни упражнения е много важно да бъдем постоянни, както и да повярваме в силата на своето подсъзнание и как то може да контролира правилно нашия живот, като получим всичко това, за което силно мечтаем.

За да се чувствате добре и здрави е важно да промените своето мислене и никога да не си позволявате да планирате краткосрочно и емоционално – когато трябва днес да направите даден избор, помислете си как в действителност това решение, ще ви се отрази в дългосрочен план и как то ще повлияе на вашето бъдеще.

Постоянството, душевната хармония и вниманието към нашето здраве са ключови фактори към един наистина добър живот.