Зодиакалните знаци - техните елементи и качества

  • Сподели:
Зодиакалните знаци - техните елементи и качества

Елементи

Огън – Овен, Лъв, Стрелец
Земя – Телец, Дева, Козирог
Въздух – Близнаци, Везни, Водолей
Вода – Рак, Скорпион, Риби

Качества

Кардинални – Овен, Везни, Рак, Козирог
Неподвижен - Телец, Лъв, Скорпион, Водолей
Подвижен – Близнаци, Дева, Стрелец, Риби

Абсолютно всеки зодиакален знак е свързан, с точно определен елемент и качество. Елементът е пряко свързан с личността и характера на зодията, а качеството с вида дейност, свързана със знака.

Всички знаци могат да бъдат групирани според техните елементи и качества, така се създават и зодиакалните групи, в които всички знаци имат едни и същи черти и характеристики. Тези знаци имат много общи черти, както и личностни характеристики.

Огнени знаци – Овен, Стрелец, Лъв
Тези знаци са изключително емоционални, прибързани и подвижни - лесно се вбесяват и са способни да изгорят с гнева си всичко около себе си, но въпреки това, този гняв бързо преминава.

Тези хора се хвърлят директно в действие – енергични и смели са, успяват да гонят докрай своите цели и идеали, трудно се предават. Те изпитват силна страст за живот, способни са да почувстват и силна любов и трепет, а в тях непрекъснато бушува вътрешен огън.

Земни знаци – Козирог, Дева, Стрелец
Тези знаци са в изключителна близост до материалния свят. Земните знаци са дисциплинирани, консервативни и чувствени хора, които държат на стабилността и лукса.

Те са практични и отговорни, но въпреки това често са привлечени от груби и тъмни личности. На външен вид стабилни и хладнокръвни, а вътре в тях не спират да бушуват най-различни емоции.

Въздушни – Близнаци, Водолей, Везни
Тези знаци са въздушни, леки и обичат да летят в облаците постоянно. Те се стремят към осъществяване на контакт и задълбочени връзки, с хората около тях. Те са мечтатели и откриватели на новото в най-различните му форми.

Тях ги привлича силно мистичното и извънземното, защото за тях във всичко това се крие една неразгадаема нова система. Около тях кипи цветна позитивна и красива атмосфера. Сами по себе си, те са носители на постоянната промяна, която е свързана с нови технологии, опит, разнообразие и промяна. Техният интелект е в пъти по-силен от човешкия.

Водни знаци – Скорпион, Рак, Риби
Чрез тези водни знаци, всички хора успяваме да се свържем на едно безсловесно ниво. Сами по себе си, те носят магия и загадъчност, а излъчването им е способно да хипнотизира всеки човек, който е имал смелостта да ги погледне в очите. Те имат силно развита интуиция и нечовешки усет, спрямо хората – знаят кога един човек е открит с тях и кога се опитва да прикрие нещо лошо. На емоции, те са по-богати от цялата вода на света. За тях не е проблем да доплуват до най-тъмните точки на морското дъно, след което отново да се озоват на повърхността. 

Кардинални знаци – Везни Рак Козирог Овен 
Тези знаци са известни със своето постоянство, амбициозност и сила. Без проблем успяват да изкачат и най-високите върхове, както и да имат най-забележителните постижения, благодарение на тяхната силна, воля, упоритост и властен нрав, те успяват да винаги да получат това, към което се стремят.

Тези хора през целия си живот са целеустремени към победата и за тях изкачването на всяко стъпало е крачка към по-съвършен и смислен живот.

Неподвижни знаци – Водолей, Скорпион, Телец, Лъв
Тези кардинални знаци са динамични, целеустремени, упорити и винаги гонят мечтите си. Независимо от обстоятелствата, те са неспособни да се откажат. Те обичат да покоряват нови територии. Кардиналните знаци са почтени, смели и достойни хора, въпреки че тяхното упорство често граничи с пълна лудост. 

Подвижни знаци – Стрелец, Дева, Близнаци, Риби
Тези знаци са интелигентни, чувствителни и многостранни личности. Подвижните знаци са по природа любопитни и обичат да се затрупват с нова информация. Техният интелект е на друго ниво, свръх човешко. Може да се каже, че те са трансформатори на енергия, хора, които успяват да черпят енергия от останалите и да я предават.

Те умеят да мислят бързо, както и да довършват започнатите задачи от другите хора. Мечтатели са, лесно се приспособяват към живота и обичат всяко изживяване, което е способно да направи бъдещи промени.