Зодиите и техните талисмани  - Лъв, Дева, Везни и Скорпион 

  • Сподели:
Зодиите и техните талисмани  - Лъв, Дева, Везни и Скорпион 

Всяка една зодия има точно определен камък, който я закриля и помага в трудните моменти.

Ако дадена зодия иска да повиши своята енергия и да се предпази от неприятни ситуации, просто трябва със себе си винаги да носи своя камък, който отговаря на нейния зодиакален знак.

Тези камъни могат да подобрят здравето ни, както и да ни помогнат в любовта. Разберете кой камък на коя зодия помага и носи късмет. 

Лъв – Камък Рубин
Цветът на този камък е розов, както и розово - червен. Името му от латински означава – червен. Рубинът е пазител на кариерата, любовта и успеха. Когато Лъвът носи близко до себе си този камък е способен да събуди, отдавна забравени чувства към някого, както и да изпита една наистина вълшебна и страстна любов.

Рубинът е свързан и с могъществото, целеустремеността и развитието. Той е подходящ и за подобряване на имунната система.

Рубинът предпазва своя зодиакален знак от зли сили, от лоши очи, както и от неприятности. Той може да бъде враг на преумората, болестите и стреса. Камъкът Рубин е пряко свързан и с човешките чисти отношения - без злоба, интриги и ненавист, този камък би помогнал на Лъва да укрепи досегашните си запознанства, както и да съхрани любовта в живота си.

Дева – Камък Яспис 
Най-честият цвят, в който се среща този камък е непрозрачно червеникав, другите цветове, в които може да се отрие са – зелен, кафяв и жълт. Формата и текстурата могат да бъдат различни, интересното при този камък е, че има върху себе си най-различни очертани рисунки.

Ясписът съхранява духовния мир, хармонията, както и физическото здраве. Когато Девата го носи в себе си може да получи силна подкрепа за постигане на желаното.

Този камък има най-различни разновидности, които сами по себе си носят различни наименования и едно от тях е наистина интересно, защото преведено името му означава – ''кървав камък'', който е изключително интересен - оцветен зелен камък с червени петна върху себе си.

Чрез него можем да създадем около себе си изключително силна защита, която би действала като непробиваем щит, срещу духовни премеждия. Той е и камъкът, който би предпазил Девата от злополучни пътувания, затова е добре, когато тя тръгва на път в себе си да има този камък. Ясписът е още символ на природната чистота и пътят, който ни отвежда до духовното израстване. 

Везни -  Камък Брилянт
Този камък е разновидност на диаманта и от френски означава – ''блестящ''. Брилянтът притежава свръх силите да ни предпазва от нежелани болести, травми и дълбоки рани, но за да може да ни бъде полезен, трябва да го носим винаги от лявата страна на нашето тяло.

Този камък е пряко свързан с живота – трудностите, премеждията и опита, който натрупваме, както и с поуките късмета и успеха, а когато Везните носят в себе си брилянт, той е способен да ги зареди със сили, за да успеят да постигнат желаното, както и да ги предпази от неочаквани премеждия и болести.

Този камък е способен да подобри ритъма на сърцето ни и да подобри здравословното ни състояние. Кралският камък има способността да пречисти нашият дух и тяло, както и да ни изпълни с позитивни мисли и спокойствие.

Скорпион – Камък Опал
Този камък притежава уникални и интересни украски и има способността да променя своите цветове, според зависи от ъгъла, под който го наблюдаваме. Опал преведено от латински означава -  ''скъпоценен камък''.

Този камък е пряко свързан с нашата вяра в доброто и любовта. Златният опал е с най-силното въздействие и той се бори срещу всякакъв вид болести.

Той има силата да пази от пристрастявания и вредни навици. Чрез белия опал, Скорпионът би могъл да пречисти, както своето съзнание, така и енергийното си поле.

Силата на огнените опали обикновено е върху нервната система, така те имат свойството да успокояват и да вкарват нужната хармония и спокойствие, там където те са жизнено важни.