Зодиите и техните талисмани  - Овен, Телец, Близнаци и Рак

  • Сподели:
Зодиите и техните талисмани  - Овен, Телец, Близнаци и Рак

Всяка една зодия има точно определен камък, който я закриля и помага в трудните моменти.

Ако иска дадена зодия да повиши своята енергия и да се предпази от неприятни ситуации, просто трябва със себе си винаги да носи своя камък, който отговаря на нейния зодиакален знак.

Тези камъни могат да подобрят здравето ни, както и да ни помогнат в любовта. Разберете кой камък на коя зодия помага и носи късмет. 

Овен – Камък  Аметист 
Този камък е виолетов или синьо лилав кварц. В древността се е считало, че хората, които носят този камък не могат да се напият, а от гръцки аметист означава – ''не опиянен''.

Той би ни помогнал да подобрим живота си – той е свързан с нашите най-съкровени желания, както и с подобряване на здравето ни. Този камък има способността да ни изпълни със сила и амбиция, да постигаме повече в живота.

Аметистът е свързан и с късмета, когато Овенът го носи плътно до себе си, ще усети как животът му почва да се подрежда, а всяко едно негово начинание, ще бъде увенчано с успехи.

Телец – Камък Ахат 
Този камък е цветен и може да се открие във всякакви форми и размери. Ахатът е свързан с предпазването от зли хора, интриги и злоба.

Синият ахат е свързан с опазването на здравата и чиста любов, червеният ахат е свързан с нашите постижения и успехи, розовият ахат е символ на смирението и хармонията, а черният ахат е свързан със силата да се борим и побеждаваме.

Този камък би помогнал на Телеца да се издигне на по-висока позиция в службата, тъй като Ахатът е като магнит за успеха. Този камък е свързан с подобряване на здравословното ни състояние, както с дълголетието, интелекта и съхранението на добри отношения с другите хора.  

Близнаци – Камък Гранат 
Гранатът е вид скъпоценен камък, който преведен от латински означава – ''гранатовото дърво''. Най-трудно откриваемият гранат и най-скъпият в целият свят е именно синият гранат, той всъщност има способността да променя своите цветове - през нощта става чисто лилав, а през деня е лазурносин.

Гранатът е свързан с предпазването от зли сили – негативни хора и неприятни ситуации.

Близнакът може да получи мощна подкрепа от този камък, когато го носи в себе си, той ще бъде напълно защитен от зли очи и неприятности.

Рак – Изумруд
Изумрудът се смята за един от най-здравите камъни, а неговият цвят е наситено зелен. Той е пряко свързан с интелекта, умствения потенциал, както и с нервната система.

Когато зодия Рак носи този камък в себе си, ще получи проясняване на ума, както и ще предпазва своите нерви. Този камък е подходящ за съхранение на хармонията в семейството и баланс в отношенията с другите хора.