Зодиите и техните талисмани  - Стрелец, Козирог, Водолей и Риби

  • Сподели:
Зодиите и техните талисмани  - Стрелец, Козирог, Водолей и Риби

Всяка една зодия има точно определен камък, който я закриля и помага в трудните моменти.

Ако иска дадена зодия да повиши своята енергия и да се предпази от неприятни ситуации, просто трябва със себе си винаги да носи своя камък, който отговаря на нейния зодиакален знак.

Тези камъни могат да подобрят здравето ни както и да ни помогнат в любовта. Разберете кой камък на коя зодия помага и носи късмет. 

Стрелец – Камък Тюркоаз 
Цветове на този камък варират от небесно синьо да зелено. Този камък е символ на добрия късмет, щастието и чистата душа. Той е пазител на душевния покой, мира и хармонията.

Когато Стрелецът го носи със себе си, той ще му помогне да привлече парите към себе си. Тюркоазът е пазител на истината и сам по себе си този камък носи чистота в отношенията.

Когато Стрелецът почувства психическа умора и не успява да събере своите мисли, това е камъкът, който ще му позволи да балансира своите емоции и да взима най-правилните решения в своя живот.

Тюркоазът ни зарежда със сила, смелост и вярата, че можем да постигнем всичко.

Той е свързан и със сърцето - с топлите човешки чувства и безграничната истинска любов, този камък може да накара и най-вледененото сърце да се разтопи и да усети полъха на любовта.

Козирог – Камък Оникс
От гръцки преведено ''оникс'' означава ''нокът''. Цветът на този камък е плътно черен, а разновидностите, в които се среща са: черен с кафяви, бели, сиви, червени ивици.

Този камък има способността да отклонява негативната енергия от нас и да ни зарежда с чист. Ониксът има способността да защитава Козирога от неприятностите, които му е предначертала съдбата, както и да привлича успеха към себе си.

Той е свързан с късмета, победата, здравето и любовта. Ониксът има способността да ни пази от неприятности любовни магии и болести.

Водолей – Камък Сапфир 
Това е вид скъпоценен камък и идва от гръцката дума ''sappherios'',  което означава – син.

Сапфирите могат да се срещнат в различни цветови гами – розово, оранжеви, безцветни, зелени, пурпурно сини и жълти.

Сапфирът притежава свръх способността да чете мислите на другите и когато Водолеят носи този камък със себе си, магически придобива тази сила.

Този камък е свързан и с търпението, което всъщност е ключът към трайния успех и щастливия живот. Сапфирът може да ни даде отговорите на дълго задавани въпроси, както и да ни покаже верния път.

Той е символ на свръх човешката сила, духа и спокойствието.

Риби –  Лунен камък 
Този камък е изключително красив и е от групата на полускъпоценните камъни. Неговият цвят е бял, но притежава и синьо жълтеникави оттенъци.  

Той е хипнотизиращ и опияняващ, защото излъчва съвършенство и завършек.

Лунният камък е свързан с късмета, постоянството и любовта. Той дава на своя притежател нужните сили, да се бори с предизвикателствата и да намери своята сродна душа.

Всички най-чисти и земни чувства са свързани със силата, която носи този камък – страст, женственост, любов и разбирателство.

Лунният камък е способен да зареди Рибите с търпение,  както и с вяра в собствените им възможности, той е ключът към романтичната и вълшебна любов.