Зодия Дева – положителни и отрицателни черти от характера

  • Сподели:
Зодия Дева – положителни и отрицателни черти от характера

23 август – 22 септември
Подвижен знак
Елемент – Земя
Управляваща планета – Меркурий

Девата е шестият астрологичен знак в Зодиака. Тя е знака на трудолюбието и усърдието. Тази зодия се отличава със своето желание да бъде полезна, тя обича чистотата и реда.

Девата е предана, любознателна, опитна, подредена, прагматична и хуманна. Нейните силни черти от характера са свързани с резервираност, самостоятелност и целенасоченост. 

Отрицателни черти от характера на Зодия Дева
Загрижена за реда, често пъти Девата се чувства недоразбрана и изолирана от останалите хора и под въздействието на Меркурий, тя бива тласкана да покаже своите не дотам положителни черти - става досадна, критична и прекалено вглъбена в детайлите.

Тогава на показ са способни да излязат и нейната дребнавост, превзетост, несигурност и ексцентричност. Когато Девата започне да чувства несигурност, тя става скептична към всичко около себе си.  

Положителни черти от характера на Зодия Дева
Шестата подред зодия е изключително чувствителна, прилежна и доброжелателна. Тя е услужлива и състрадателна, готова е винаги да се притече на помощ, когато забележи, че някой се нуждае от нейната подкрепа.

Тази зодия обича да попива нови знания и да се развива. Често пъти е така загрижена за благополучието на другите, че започва да натяква и става дори досадна, но въпреки това, тя го прави в повечето случаи, защото иска да помогне.

Девата винаги систематизира детайлите в своята работа, след което запретва ръкави и действа по своите задачи, при нея всичко трябва да бъде добре изпипано и направено повече от перфектно.

Тя никак не харесва недовършената работа, както и хората, които обичат да се скатават и по-скоро предпочитат да стоят отстрани и да дават акъл. В такива моменти Девата е способна да излезе от собствената си кожа и истински да се разгневи на човека, който по някакъв начин е решил да ѝ даде непоискани съвети, въпреки това тя е една от най-усърдните, трудолюбиви, организирани и адаптивни зодии.

Девата наистина е способна да сътвори чудеса, почти от нищото и да накара хората около себе си искрено да ѝ се възхищават. Този знак е свързан със скромността, аналитичния ум и съвършенството.

Цял живот тази зодия води усилена борба между реда и безпорядъка, тъй като изпитва силната нужда да категоризира и подрежда нещата по техните места, тя е обладана от манията за чистота, а когато срещне човек, който дори малко се доближава до нейните стандарти за ред и дисциплина, тя е склонна да поговори с него на един общ език.

Често пъти, тя не успява да разкрие своите чувства пред останалите хора, както и да намери своята сродна душа, тъй като Девата е срамежлива и обикновено изчаква човекът срещу нея да предприеме първата стъпка.

Като цяло тази зодия е пълен перфекционист, но въпреки това е скромна, подредена, разумна, грижлива, стриктна, проницателна, практична и много точна.