Зодия Лъв – любов, кариера и здраве 

  • Сподели:
Зодия Лъв – любов, кариера и здраве 

(23.07 – 22.08)
Лъвът е петият зодиакален знак в астрологията. Той е огнен знак и пряко свързан със съзвездието Лъв. Планетата, която управлява този знак, е Слънце. 

ЛЮБОВ
Лъвът е магнетичен, страстен и на моменти дори драматичен. Връзката с този огнен представител е интересна, емоционална и изпълнена с приключения. Когато той е напълно убеден във верността и откритостта на своя партньор, и когато човекът до него успява да го накара да се чувства единствен и неповторим, Лъвът от своя страна е способен да му даде всичко, от което той би се чувствал щастлив.

Не само, че се превръща в щедър магьосник за своя любим човек, но започва да го глези по всевъзможни начини и да го кара да се почувства като истинско божество. За Лъва е важно човекът до него да го подкрепя в начинанията му, както и да не спира да се възхищава на неговата сила и интелигентност. Тази зодия трудно приема критиката и е изключително горделива.

Лъвовете са готови по всяко време да навлязат в отбранителна позиция, особено ако усетят, че самочувствието им е накърнено по някакъв начин. Често пъти поведението на Лъва граничи с налудничаво, тъй като успява да вкара прекалено голямо количество драматизъм и ирония, а когато усети, че разговорът отива в различна посока, която не му допада особено, е способен дори да се обиди и разсърди, като в тези случаи наподобява малко и разглезено дете.

Всички тези неща объркват половинката му и правят връзката трудна и оплетена от безсмислени емоции. Може да се каже, че тази зодия е цар на драмата, особено, когато почувства, че вниманието не е пряко насочено към особата му, той предвидливо вкарва в действие драматичния тон.

Лъвът обича хората, които могат да обяснят ситуацията с повече детайли и които имат нужното уважение към него. Когато се влюби тази огнена зодия, тя го прави с цялото си сърце и душа, всичко става някак бързо и спонтанно.

Лъвът спокойно може да издаде няколко любовни романа, които разказват за бившите му изживявания в любовта, защото той непрекъснато събира солиден опит и дори от време на време си спомня за старите любови. Съвместният живот с тази зодия е интересен и изпълнен с много и най-различни емоции.

КАРИЕРА
Безсмислено е да казваме, че това е една от зодиите, на която всяка една професия и се отдава повече от чудесно. Благодарение на силната воля и свръх интелигентната личност на Лъва, той успява да се справи, както със сложни и неразгадаеми задачи, така и с по-лесните и незначителни, но винаги го прави бързо, безгрешно и чрез изпипване на всеки детайл.

Лъвът е упорит и лесно постига набелязаните цели, защото за него няма нищо невъзможно, той вярва в собствените си сили и никога не се отказва, докато не постигне това, което желае.

Неговата власт кара хората просто да замръзнат и да го слушат в захлас, а амбицията му - непрекъснато да изкачва нови върхове, го прави интересен в очите на другите.

Лъвът е способен да се захване с няколко задачи едновременно, без това да се отрази пряко на тяхното изпълнение. Тази зодия обича да изпипва детайлите и винаги се старае да дава най-доброто от себе си. През целият си живот Лъвът ще успява да постига видими резултати и да изчаква най-високите върхове, благодарение на своята упоритост и отдаденост в работата.

Единственото, което е нужно, никога да не се предоверява сляпо на хора, които не познава достатъчно добре, защото именно тези хора могат да бъдат подводните камъчета в океана на мечтите му.  

Лъвът е прекрасен ръководител, защото бързо успява да стикова хората около себе си, както и да им постави ясни и точни задачи, които да следват, даже може да се каже, че той е роден за да управлява голяма маса от хора, тъй като притежава нужното дар слово, добри маниери, перфектен етикет, сила на изразяване и разбира се, харизма.

Хората го слушат като хипнотизирани и сляпо вярват в неговите убеждения, защото той притежава наистина точна преценка, която никога не го подвежда, що се отнася до хора, задачи и работни стратегии.

Лъвът притежава солидни знания, които му помагат непрекъснато, да се усъвършенства и да постига видими резултати. Той е амбициозен, силен, интелигентен и изключително упорит, за него не съществуват думите ''не мога''.

ЗДРАВЕ
Когато Лъвът успее да си направи точен план, в който задължително трябва да включва здравословна храна, примесена с физически упражнения, той няма да има никакви сериозни заболявания, които да го изкарват извън строй.

Психическата умора ще надделява при тази зодия, затова е добре от време на време Лъвът да обръща повече внимание на умственото натоварване и да го редува с почивка, за разтоварване на прииждащите мисли, схеми и непрестанни планове.

Другата слаба точка при Лъва е гърлото – от него ще успява да отключва чести настинки и неразположения, затова е добре да предприеме навремени мерки, за да може да избегне подобни ситуации.

Като цяло, Лъвът ще се радва на добро здраве, примесено с леки неразположения, но трябва да подържа своята физика, чрез помощта на чиста и здравословна храна и физически упражнения, както и своята психика, чрез помощта на откъсване от работните ангажименти и запълване на съзнанието с позитивни мисли и планове.