Зодия Рак – личност, стремежи и любов

  • Сподели:
Зодия Рак – личност, стремежи и любов

22 юни – 22 юли
Елемент – Вода
Управляваща планета – Луна
Число на късмета – 2 

Личност  - силни и слаби страни

Силни страни 
Ракът притежава силна интуиция, която му позволява да предусеща неприятностите много по-отрано. Той е внимателен, грижовен, всеотдаен и притежава добро чувство за хумор.

Ракът е от типа хора, с които можеш да комуникираш на най-различни теми, той умее да изслушва проблемите на всеки, но въпреки това предпочита да запазва своя личен живот в дълбока тайна.

Повечето представители на тази зодия са магнетични, секси и успяват бързо да ти станат симпатични, благодарение на тяхната сдържаност и загадъчност в очите на останалите, изглеждат изключително интересни и харизматични. 

Слаби страни
Като всяка друга зодия, така и Ракът си има и своите слаби страни. Ракът е лесно обидчив и още преди да е разбрал, че шегата може да не е насочена към самия него, той вече е обърнал гръб и се е обидил подобаващо на всички около себе си. Освен че не носи никак на шеги, той е и злопаметен човек, който си спомня всяка една подробност от изминали събития, които са го наранили по някакъв начин.

Тази водна зодия много обича парите и никога не може да задоволи своите потребности от притежанието на големи суми пари, които успява да намести за секунди, без да му мигне окото.

За пари Ракът е готов на почти всичко, а липсата им определено го прави изнервен, дори и на моменти избухлив, защото за него парите са изключително важна част от живота, без която човек трудно би бил щастлив.

На моменти Ракът изглежда някак примитивен, дребнав, пресметлив, дори и скучен. Много често тази зодия обича да се затваря в себе си и трудно допуска останалите хора в собствения си свят и проблеми.

Ракът предпочита да запази своите страдания и болежки, единствено за себе си. Той бързо пали, може да се вбеси и от най-малкото и да изговори куп безсмислени приказки, които нямат нищо общо с действителността.  

Любов
Ракът е особено привързан към най-скъпите си същества, за него семейството стои на пиедестал, а любовта е съвършено чувство, което сплотява хората и им дава нужната хармония. Когато обича, Ракът се превръща в майка орлица. За своя любим, той е способен да направи чудеса.

Неговата загриженост и топлота, успяват да сгреят и най-вледененото сърце. За него най-големият смисъл в живота са именно най-близките му хора, за които е готов дори и на саможертва.

Той е мил, всеотдаен и романтичен, когато е влюбен следва плътно ритъма на сърцето си и е способен да се разкрие и отдаде изцяло на своят любим човек. Връзката с тази зодия може да не е особено спокойна, тъй като Ракът е по природа емоционален и бърз в действията и думите си, но въпреки това носи голяма наслада и огромно количество нежност и топлота.