Петзвездният бутиков хотел ''L’Ambassade de Katarzyna'' отвори врати

  • Сподели:
Петзвездният бутиков хотел ''L’Ambassade de Katarzyna'' отвори врати

Бутиковият хотел е създаден за да се превърне в една от най–атрактивните винени дестинации в света, да привлече посетители не само от България, но и от други държави и да затвърди името си като част от световната карта за винен туризъм.

Разположен в сърцето на живописните собствени лозя, хотелът предлага интересна, нова локация и възможност за пътуване, която ще разкрие местния тероар, културата, кухнята и уникалността на нашата земя.

Общата концепция е хотелът да отговаря на духа на локацията, типа на предлагания алтернативен туризъм, климатичните особености и същевременно да разказва на посетителите за многопластовите древни културно-исторически следи в региона непосредствено до крепостта Мезек.

Мястото, където е разположена избата и хотела не е случайно и поради факта, че тероарът в този регион е с тройно почвено преплитане, което е изключително рядко срещана природна даденост. Гостите на хотела ще могат да научат много неща за вината на Katarzyna Estate, ще имат възможността да се запознаят и видят на място различни етапи от пътя на създаване на виното – от лозята до бутилката.

L'Ambassade de Katarzyna има запомняща се натурална архитектурна визия, с пространства с изявена визуална връзка между екстериор и интериор, даващи възможност на посетителите да усещат заобикалящия естествен ландшафт. Пространствата в хотела са големи и просторни, декорирани предимно с естествени материали, винарски етно елементи и предмети, характерни за региона от древността.

Елегантен уют в естествени материали, меки тонове и съвременен дизайн. Всяка стая и всеки апартамент разкрива неустоима гледка към лозята. Мисията на хотела е да твори красиви и споделени преживявания. Изисканият стил на стаите и апартаментите на хотела е съчетание на етно елементи с внимателно балансирани съвременни тенденции. Всяка стая е красиво декорирана с елегантни мебели и уникална селекция от различни предмети, предлагащи на скъпите гости просторен интериор, който удовлетворява желанието им за уединение. Всяка сутрин като се събудите ще се насладите на спиращи дъха гледки. Отделете малко време, преди да се впуснете в деня и им се полюбувайте.

Помещенията са просторни и красиво обзаведени. Баните разполагат с подово отопление и душ с дъждовен ефект, а козметиката, която гостите могат да ползват е разработена с гроздови екстракти и ще допринесе за комфорта ви. 

Все повече клиенти търсят различни и интересни дестинации, главно водени от желанието да изживеят нови неща и търсейки комбинация от висококачествена храна, вино, добро обслужване, природа и индивидуална красота. В ресторант Encore ще откриете магията на вкусовете, съчетани с изискани вина на избата, носители на множество награди от най-реномираните световни винени конкурси.

Една от основните цели на ''L’Ambassade de Katarzyna'' е да вдъхнови гостите си, чрез качеството на кухнята и да покаже различни кулинарни култури. Тъй като виното и кулинарията вървят ръка за ръка, затова виното и храната ще са едни от основните компоненти в менюто. То ще предлага най-добрата комбинация от местни и международни изискани ястия.

Опитните домакини, сервитьори и сомелиери са завършени професионалисти, готови да гарантират, че всяка нужда е посрещната с внимателно обслужване и отлични препоръки. Продуктите, с които Шеф готвачите създават своето уникално вкусно меню, се отглеждат специално за ресторант ENCORE. Сезонните плодове и зеленчуци от градината ще красят чиниите на всеки един гост в хотела.

Имението разполага със собствени градини с плодове и зеленчуци. Така пътят на свежите продукти от градините до масата е кратък, а ястията приготвени с тях отговарят на най-високите изисквания за свежест и неповторим вкус.

Проектът залага на архитектурно-художествен синтез, който наложи по съвременен начин да се изградят и декорират пространствата като са използвани предимно естествени материали, етно-елементи и предмети, характерни за региона от древността. Целта е създаване на неповторимо преживяване на посетителите като се подчертават достойнствата на избата и ефирно се разкаже историята на мястото.

Интериорният подход и концепция съпътстват архитектурния процес от самото начало, за да се постигнем визуален и технически унисон. Залага се на семпли решения, надграждащи архитектурния проект. Вътрешните пространства са с ясни пропорции, залага се на модерна, натурална интериорна визия и оформление, в което се използват предимно естествени материали. Постигнати са интериорни пространства и кътове, даващи възможност за разполагане и
степенуване на тематични винарски и етно елементи, отразяващи типологията на обекта и историческите дадености на региона.

Позволете си да бъдете поглезени от експертните ръце на винотерапевтите, които ще ви предложат различни масажи и терапии на база продукти на Merreh с антиоксидантни и подмладяващи свойства. Лечебните лозови и гроздови екстракти се комбинират със специални масажни техники, които ще откриете в уелнес пространството. Merreh е козметика, която съчетава изтънчени аромати с изключителни текстури, създадена изцяло на база на натурални продукти от природата. С релаксиращите, освежаващи и подмладяващи масажни терапии, вдъхновени от изключителния ефект на гроздето, ще се разделите със стреса от ежедневието и ще попаднете под магията на най-хубавите ви емоции.

Мястото, на което се простира имението не е случайно, именно тук в подножието на Източните Родопи, източници на повече от 5 000 години доказват, че траките, римляните и българите, живели по тези земи, са се занимавали с лозарство и винарство. За  ''L’Ambassade de Katarzyna'' е гордост да продължи тази традиция от най-дълбока древност.

Днес тяхното вино разказва история, а всяка отворена бутилка, независимо в коя част на света сте, ще ви пренесе отново в това райско кътче.

Богатата история на региона с множеството исторически и природни забележителности, намиращи се около имението са още една причина да отседнете в ''L’Ambassade de Katarzyna''. Тракийска гробница в с.Мезек и крепостта Неудзикон, наричана още Калето, са в непосредствена близост до Katarzyna Estate.

В обиколката на исторически места гостите ще могат да включат Археологическия комплекс Перперикон, природния феномен Каменните гъби, Скално-култовия комплекс Глухите камъни, Крепостта Букелон в село Маточина и Праисторическото култово скално светилище Татул.