Десет черти, по които бихте могли да разпознаете добрия човек

  • Сподели:
Десет черти, по които бихте могли да разпознаете добрия човек

Казват, че всеки се ражда добър, но съдбата е онази невидима сила, която променя хората и ги прави такива, каквито не искат да бъдат. Понякога лошите моменти отключват неописуема злоба и гняв в хората, друг път болката е тази сила, която привлича злото към нас и ни кара да правим неща, които съвсем не се доближават до същността ни. Човек може да бъде добър и повярвайте ми, има много хора, които все още са останали неопетнени от съдбата и нещата, които се е наложило да преживеят. Хора, носещи светлина в душата си, които винаги търсят и откриват доброто в другите. Разберете кои са тези отличителни черти, по които се издава чистият и светъл човек.

1. Добрият човек не отмъщава. Дори и да сте го наранили, той просто се усмихва и продължава напред да търси доброто, което всъщност е негова свещена мисия.

2. Добрият човек никога не изрича на глас негативни думи, нито пък смее да ги мисли, той вече е осъзнал, че сам чертае своя път, а за да бъде той светъл всеки от нас трябва да изхвърли от себе си отрицателните мисли и чувства.

3. Добрият човек лесно прощава. Дори и когато не сте му поискали прошка, той вече ви е простил, защото е неспособен да носи тъмни товари в себе си и да задръства ума и душата си с болка.

4. Добрият човек е всеотдаен и готов винаги да се отзове на молбата ви за помощ.
Този човек никога не се замисля каква ще бъде неговата изгода или печалба от това да ви подаде ръка, той го прави без никаква задна умисъл и желание да му върнете жеста.

5. Добрият човек се познава по светлото лице и широка усмивка, в които човек може да се потопи и да забрави за всичките си страхове и болка.

6. Добрият човек не се ангажира с чужди съвети и мисли – той стои далеч от клюките и знае, че те са най-вредният съветник.

7. Добрият човек никога не спира да търси себеподобни, даже вярва, че във всеки човек, с когото го среща съдбата се крие добро, дори и той да няма смелостта да го разкрие - добрият човек е сигурен, че в този свят няма лоши хора.

8. Добрият човек стои далеч от лъжи, интриги и обидни думи, защото знае, че те привикват демоните към нас, които се загнездяват завинаги в душата ни.

9. Добрият човек остава чист, дори когато всички около него се опитват да го наранят и да извадят най-лошото от сърцето му, те просто не успяват, защото в него има само светлина.

10. Добрият човек е открит, щедър, искрен и благороден. В него никога не можеш да откриеш някакви отрицателни черти, колкото и да ги търсиш. Той винаги е готов да ти покаже своята духовна чистота.

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.