Как да заздравим отношенията си с любимия човек

  • Сподели:
Как да заздравим отношенията си с любимия човек

На пазара вече има безброй много наръчници свързани с връзките и любовта, които имат за цел да ни помогнат да съхраним и заздравим отношенията си с партньора и дори след повече от десет години съвместен живот, да разпалим страстта и угасналите чувства. 
Според психолози и брачни консултанти, налице стоят няколко известни причини, които са в основата на отдалечаване на двойката. Като най-съществените от тях са привикването с ''приятелския образ'', който сме създали за своя партньор, както и рутината, която е успяла да завърти живота ни в един омагьосан кръг.

В първия случай чувстваме човека до нас близък, като добър приятел, но страстта и сексуалната връзка са се изпарили, което до някаква степен се дължи и на всички рутинни действия, които отнемат искрицата на страстта. Във втория случай отново споменаваме всички онези действия, които ежедневно ни натоварват и отнемат желанието ни за близост, както и цялата енергия да експериментираме в своята връзка. И така ако се съсредоточим върху тези два проблема можем да открием точното решение, с което да пречупим рутината и да вкараме свеж полъх в отношенията си с любимия човек.

Ето и няколко начина да възродите страстта и да се радвате на повече любов и романтика

Бягство от рутинния затвор и задушаващото ежедневие
Несъмнено натовареното ежедневие примесено със скучната рутина и досадните ангажименти изсмукват огромен процент от енергията ни и когато вечер приключим с всичките си дейности, се чувстваме изхабени и неспособни да отделим време на човека до себе си. За да променим този омагьосан кръг, трябва на първо място да изготвим план, който да включва един ден седмично време за нашата връзка. Време, в което да останем насаме със своя партньор без деца, приятели, роднини и досадни ангажименти – време за нашата връзка и любов. Ако нямаме възможност да отделим цял ден можем да се насладим на една прекрасна вечер, която да превърнем в красива традиция, която да съживява отношенията ни. В плана също можем да включим и приключения, като на всеки три месеца заедно с любимия човек, трябва да изберем място, което до този момент не сме посещавали и по този начин да съживим връзката си. Ако разполагаме с повече средства можем да се насладим и на хубав круиз или пък далечни дестинации, които да разнообразят нашия мироглед и до някаква степен да ни върнат в онези първоначални стъпки от връзката ни, когато страстта е завладявала живота ни.

Елиминирайте стреса
Основният виновник, който пречи на това да се порадваме на своите отношения е именно стресът. Той завладява мислите ни и ни отнема възможността да се отпуснем и да се насладим на незабравимите моменти със своите близки хора. Затова трябва да го изолираме и да не допускаме тревогите и проблемите да съсипят отношенията ни с човека, когото обичаме. Когато елиминираме стреса, ние ще постигнем синхрон в общуването и ще уравновесим отношенията си, като постепенно ще усетим как страстта и желанието ни за близост се възвръщат, а връзката ни става все по-силна и красива, изпълнена с много емоции, чувства и романтика. 

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.