Предстои ви интервю за работа – съвети, които ще са ви от полза

  • Сподели:
Предстои ви интервю за работа – съвети, които ще са ви от полза

Ако кандидатствате за мечтаната позиция и въпреки това се чувствате несигурни и нервни, има няколко основни неща, които бихте могли да направите за да потушите напрежението и да се почувствате, като в свои води. За всеки човек интервюто за работа до някаква степен е изнервящо преживяване, най-вече неудобните въпроси, които успяват да предизвикат истинско безпокойство в нас. Ако искате да се представите в най-добрата си светлина и да получите мечтаната работа, трябва да се научите как правилно да представяте своите ценности и положителни черти, които със сигурност ще ви помогнат да получите желаното място. За да не ограничавате своите възможности в търсене на подходяща работа е добре да не се съсредоточавате върху само една работна позиция, а да разширите кръга на търсене. Не отхвърляйте възможности, които биха могли да бъдат изключително ползотворни и успешни за вас.

Ето и петте основни неща, които да направите преди да отидете на интервю за работа:

1. Прецизирайте добре историята си и подобрете комуникационните си умения, бъдете по-отворени от към нови позиции, тенденции и възможности, не затваряйте сами пътя си към успеха.

2. Набавете си препоръки от предишни работодатели, така ще можете да демонстрирате нагледно своите силни качества пред интервюиращия.

3. Преди интервюто изтренирайте няколко пъти своята завладяваща история, с която ще впечатлите работодателя си, свързана с вашите успехи, цели и мечти. 

4. Наблегнете на ефективната комуникация. Когато разказвате историята си го направете, така че да предизвикате вниманието на своя събеседник, тъй като тя представя вас като личност - какъв човек сте всъщност и какви са вашите амбиции и приоритети в живота.

5. И най-важното, разкажете нещо емоционално свързано с вашите работни задължения, което ви отличава от другите хора. Историята може да бъде свързана с ваше минало преживяване в предишната работа, в което вие сте демонстрирали своята човечност и добрина. Всеки началник иска да наеме човек, който носи голямо сърце и на когото могат винаги да разчитат. Спомнете си за момент, в който сте помогнали на някого или сте подобрили ситуацията по някакъв нестандартен и неочакван от другите хора начин.