Том Ханкс и Рита Уилсън - една 30-годишната любовна история

  • Сподели:
Том Ханкс и Рита Уилсън - една 30-годишната любовна история

Съществува ли вечна любов? Да, според Том Ханкс и Рита Уилсън любовта може да издържи всички изпитания на времето, включително здравословни перипетии.
65-годишните актьори са една от най-обичаните холивудски двойки в индустрията и са били на повече събития по червения килим, отколкото можем да преброим. Те се появиха на 77-те годишни награди ''Златен глобус", където Ханкс получи почетната награда ''Сесил Б. Демил" за монументалния си принос към изкуството. По време на речта си за приемане, Ханкс се разплака, докато благодари на семейството си.

И както много звезди тяхната любовна история започва на снимачната площадка на телевизионния сериал на ABC, ''Bosom Buddies'', през 80-те. В чест на силната им връзка и способността им да преодолеят дори най-трудните моменти, ето един хронологичен поглед към трайната любовна история на Том и Рита.
Ханкс за първи път се влюбва в Уилсън, когато я вижда в ''The Brady Bunch'', през 1972 г. В ситкома Рита прави своя актьорски дебют като мажоретката Пат Конуей. Очевидно уменията ѝ с помпон са хванали окото на тогавашния 16-годишен Ханкс. 

 ''Рита и аз се спогледахме и се открихме. Попитах я дали това е истинско за нея и просто не можеше да бъде отречено."

Двамата заедно участват в първия си филм, комедията от 1985 г. ''Доброволци" . Доказвайки, че славата му на хубав мъж се носи и извън екрана, Ханкс нямал нищо друго освен комплименти към играта на Рита след заснемането на филма.

„Когато за първи път се погледнахме, определено имаше нещо като химия", казва Ханкс пред Entertainment Tonight през 2015 г.
''Крайният резултат е, че се оженихме по всички правилни причини".

Актьорите обаче не изнасят химията си извън екрана, а вместо това избират да останат приятели. По това време Ханкс все още бил женен за любимата си от колежа Саманта Луис. Тя умира през 2002 г. от рак на костите. Ханкс и покойната му бивша съпруга имат две деца заедно, преди да се разведат през 1987 г. - актьорът от ''Fargo'' Колин Ханкс и Елизабет Ханкс, която също е актриса и бивш редактор на ''Huffington Post''.

През декември 1986 г. Рита и Том обявяват връзката си публично, дебютирайки като двойка на премиерата на ''Тримата амиго". 

''Търсих нещо, което не бях намерил като дете. И разбитият брак означаваше, че осъждам собствените си деца на чувствата, които изпитвах на тяхната възраст. Просто бях твърде млад и несигурен за брак. Бях на 23 г., а синът ми Колин вече бе на две, когато се ожених за първи път. Не бях наистина готов да поема тези отговорности", споделя Ханкс.

Разводът на Ханкс и Люис е финализиран през 1987 година. По време на тяхната раздяла Колин е на 7 г., а Елизабет на 3.
На 30 април 1988 г. щастливата двойка сключва брак. 33 години по-късно те все още са влюбени и се подкрепят един друг, както пред камерата, така и извън нея.


„Успехът на нашата връзка беше въпрос на време, зрялост и желанието ни да имаме интимни отношения. Когато се ожених за Рита, си помислих: „Това ще изисква известна промяна от моя страна.
Няма да отричам, че провидението е било част от това, че се намирахме един друг, но връзката ни не е магия — по онзи начин, по който се показва във филмите. В реалния живот връзката ни е толкова конкретна, колкото аз сега седя тук. Има моменти, в които бракът понякога се доближава до ада, но и двамата знаем, че независимо от всичко, ще бъдем един с друг — и ще го преживеем.", категоричен е Ханкс в изказване пред Опра през 2001 г.

На 4 август 1990 г. Ханкс и Уилсън посрещат на бял свят сина си Честър "Чет" Марлон Ханкс. 31-годишният мъж е тръгнал по стъпките на своите родители. Чет е редовен в популярни телевизионни предавания, като ''Empire'', ''Shameless'' и ''Curb Your Enthusiasm''. Участва и в ''Лари Краун'', заедно с родителите си и тяхната приятелка Джулия Робъртс. Освен това Чет наследява музикалния ген от майка си, която издава четвъртия си студиен албум ''Halfway to Home''. Той е записвал рап песни, като "One More Minute" (2018) и "Flip Flop" (2018), под псевдонима "Chet Haze".
На 26 декември 1995 г. се ражда вторият им син - Труман Ханкс.

По време на приемането на почетната награда "Сесил Б. Демил", докато изразява благодарност към семейството си, Том Ханкс се просълзява.
Въпреки това той успява да завърши речта си: "Това са хората, с които съм най-благословен в този живот. Не мога да ви опиша колко много означава тяхната любов за мен".

Том не подозирал, че точно 14 години по-късно от интервюто си с Опра, той и съпругата му ще се изправят пред най-голямото си препятствие досега, когато Рита получава диагноза рак на гърдата през 2015 г. С тази коварна болест идват и страхът, несигурността и внезапното осъзнаване колко е крехък и кратък престоят ни на тази земя. Всеки в тази ситуация би се обърнал към партньора си за подкрепа и разбиране.

''Преди четири години, когато бях диагностицирана с рак на гърдата, имах толкова много различни мисли. Уплашена си, разтревожена и мислиш за собствената си смъртност. Трябва да намерите начин да накарате една значима друга част от вас да се усмихне, въпреки всичко случващо се", пише Рита в Instagram профила си. Същата година Рита претърпява двойна мастектомия един месец след диагнозата си и обявява, че е 100 % здрава.

Март 2020 г. докато двамата бяха в Австралия за предварителната продукция на филм на Баз Лурман, обявиха, че са дали положителна проба за COVID-19.
С това се превърнаха в едни от първите известни личности, които публично пишат за пандемията на 21 век. И двамата страдали от висока температура и болки в тялото, достатъчно силни, за да бъдат хоспитализирани, но Рита казва, че вирусът я ударил по-силно, отколкото съпруга ѝ.

„Грижихме се един за друг и имахме късмет, че всеки разбираше какво преживява другия", споделя Рита.