Три неща, които никога не трябва да правиш при изневяра

  • Сподели:
Три неща, които никога не трябва да правиш при изневяра

Не всеки човек може да живее в моногамия и да бъде напълно верен на партньора си. Именно по тази причина настъпват и изневерите, които така неочаквано успяват да променят нашите планове и да ни накарат да се замислим какво следва. Ако и вие минавате през труден период и сте хванали своя партньор в крачка, ето и някои неща, които не е препоръчително да правите, ако искате да продължите живота си без да си нанасяте допълнителни емоционални травми.

1. Не търсете грешката в себе си
Много хора инстинктивно започват да си задават въпроси от типа на ''Къде греша? Дали съм достатъчно красив и добър за този човек?'' или пък ''Какво ми липсва?'' Всъщност проблемът не е във вас щом вашият партньор не е успял да оцени всичките ви положителни качества навреме, това определено е негова грешка, а не ваша. Никога не попадайте в омагьосания кръг на емоционалните капани предизвикани от подобни въпроси. Ако искате по-бързо да се справите с чувствата си, не хвърляйте още бензин в огъня, вместо това приемете хладнокръвно случващото се и продължете напред с живота си.

2. Не искайте подробности за самата изневяра, като например свързани със сексуалните авантюри ,случили се зад гърба ви. Ако го направите няма да спечелите от това, по-скоро ще отворите още по-дълбоки емоционални и духовни рани в себе си. Когато човек обича силно, е много трудно да приеме, че човекът до него може да сподели чуждо легло и да бъде интимен с друг човек извън връзката, затова не си причинявайте допълнителни травми с подобни въпроси. Случилото се не може да се върне назад, а въпроси от типа на ''Как беше? Хареса ли ти с нея?'' – са напълно излишни в подобни ситуации.

3. Не подхождайте с агресия
Разбираме, че изневярата е силно емоционален и тежък момент, който е способен да извади най-лошите чувства в нас и да ни накара да предприемем необмислени решения, но ако искаме по-бързо да продължим напред, никога не трябва да се поддаваме на подобни гневни изблици, които всъщност отнемат огромен процент от енергията ни. Ако се чувствате тъжни, просто поплачете и оставете времето да се погрижи за вашите духовни рани, но не прибягвайте до отмъщение или пък алкохол, с който да претъпите болката, вместо това я излейте пред своя близък и продължете напред.