10 неща, за които ще съжаляваме, когато остареем

  • Сподели:
10 неща, за които ще съжаляваме, когато остареем

С всяка изминала година равносметките в биографията ни започват да нарастват. Отбелязваме 10 от нещата, за които повечето хора съжаляват, когато остареят.

Защото би било прекрасно да се разделим поне с част от тях в личния си списък. Затова избягвай:

Примирението с работа, която мразиш

Кой ли не се е сблъсквал поне веднъж с такова бедствие в живота си. И да, всички трябва да плащаме сметки, но не вземеш ли мерки на време, за да се спасиш от работата, която мразиш, няма и да усетиш годините, които ще се натрупат зад гърба ти, изгубени в примирение.

Страхът да кажеш открито "Обичам те"

Колкото повече се сближаваш със зрелостта, толкова повече спираш да се притесняваш от това да бъдеш отхвърлен. И повече тежи изпусната възможност да признаеш чувствата си свободно.

Страхът от непознатото

Поглеждайки към миналото започваш да се колебаеш от какво толкова си се страхувал и защо не си излязъл от зоната си на комфорт тогава, когато му беше времето. Да преживееш нещо велико, да се впуснеш в приключение, да изживееш историята на живота си.

Оставането в токсична връзка

Протакането на неизбежния край в отношенията с кофти човек е нещо, за което след време неминуемо ще съжаляваш. И ще се чудиш къде са били куражът и решимостта, когато си имал най-силна нужда от тях.

Пропуснатите възможности да пътуваш

Колкото повече остаряваш, с натрупването на отговорностите не само към себе си, но и към семейството, планирането на пътувания става все по-трудно. Затова се възползвай, докато е време!

Това, че подкрепяше мечтите на другите, когато трябваше да се погрижиш за своите

Да, подкрепата и вярата в мечтите на другите е красив акт на алтруизъм, но пренебрегването на своите собствени не е. И е по-добре да го разбереш по-скоро.

Пренебрегването на децата ти

Когато остарееш, осъзнаваш, че детството отлита като миг и ако си пропуснал възможността да поиграеш със собствените си деца, да им се порадваш, да ги погушкаш или просто да бъдеш с тях, тази възможност няма да се повтори.

Игнорирането на съветите от родителите ти

Колкото и да не ти се иска да го признаеш, когато си млад, толкова повече ти се изяснява с годините, че опитът на родителите ни е фактор, а съветите, които ни дават, често са най-искрените и правилни насоки в живота ни.

Пропуснатият шанс да попееш на живо с любимите си банди

Спри да си обещаваш, че следващия път ще отидеш на концерта на любимата си група или най-после ще си купиш билета за фестивала, който искаш. Просто го направи! Времето няма да се върне назад, за да го наваксаш някой ден! Не отлагай хубавите емоции и незабравимите спомени!

Неглижирането на собствената ти красота

Мнозина от нас прекарват младините си нещастни от външния си вид, сякаш незабелязващи, че това са най-красивите ни години.

Автор: Сияна Заимова / fashioninside.bg