11 април е премиерната дата на сериала "Картър"

  • Сподели:
11 април е премиерната дата на сериала "Картър"

Ако обичате криминалните загадки, ако сте фенове на мистериите и вълнуващите драми, ако малкият екран задържа вниманието ви със забавно съдържание, което обаче ви провокира и да размърдате сивото си вещество, тогава тази пролет AXN ще ви остави изключително доволни с последната си оригинална продукция.

"Картър" е едночасов сериал, който проследява приключенията на Харли Картър – актьор, поел към Холивуд, за да стане голяма телевизионна звезда. В главната роля на най-гледания криминален сериал в Америка, Харли бързо се сдобива с всички атрибути на славата, но годините, прекарани в месомелачката Холивуд, буквално го съсипват.

След безкрайни партита, премиери и 16-часови работни дни, Харли смътно може да се докосне до спомена си за човека, който всъщност е и носталгията по предишния Харли, когото той харесва и уважава много повече от това, в което се е превърнал надделява.

От другата страна е и бракът му със супермодела Уинтър Ууд, който се оказва абсолютен провал отчасти, защото тя спи с най-добрия му приятел и колега, което пък се явява причината Харли да се озове в епицентъра на ужасно унизителен юмручен бой на "червения килим", превърнал се в скандал с драматични последици и оглавил всички таблоиди.

Въпреки, че му остават още две години от договора с телевизионната компания, Харви захвърля всичко и поема към родния си дом на север, за да се опита да вкара живота си в ред и да намери отново себе си.

Обратно в Бишъп, за Харли се оказва истинско предизвикателство да накара съгражданите си да го отделят от телевизионния му герой и да го вземат на сериозно, в това число и двамата му най-добри приятели Сам Шоу (Синди Поатие Хартсонг) и Дейв Лейг (Крисчън Брун), които смятат, че той преминава през кризата на средната възраст.

Кметът на града пък го възприема като потенциална туристическа атракция, докато полицейския началник би желал да стои възможно най-далече от местопрестъпленията. Хората, които са го отгледали го обичат дълбоко, но тайно го смятат за разглезено бебе.

Завърнал се с "бърн аут" ефект от Холивуд и преобърнал живота си на 180 градуса, единственото желание на Харли е да покаже, че е много повече от лустросан красавец. Дошло е времето да докаже пред света, че той не само играе полицейски следовател в телевизията, но може да разкрива истински престъпления също толкова успешно, колкото и от телевизионния екран, включително и да разбули мистериозното изчезване на собствената си майка опреди 25 години.

В ролята на Харли Картър е истинската холивудска звезда Джери О‘Конъл известен с безбройните си роли както в киното така и в телевизията. Малка част от филмите с негово участие: "Кенгуруто Джак", "Джери Макгуайър", "Мераклии", "Мисия до Марс", "Бъди до мен" и много, много други.

Звездата на хитово, детективско телевизионно шоу решава, че има спешна нужда от почивка, зарязва Холивуд и се завръща в родния си град на север. В родния Бишъп, Картър бързо открива, че годините прекарани в кожата на измислен детектив ще се окажат наистина полезни, когато се окаже въвлечен в мистериите на истинския живот.

Ep. 1: Телевизионната звезда Харли Картър се завръща в родния си град в Бишъп, Онтарио след публичен скандал в Лос Анжелис. Жената, която управлява и се грижи за дома му и която го е отгледала е обвинена в убийство и Харли настоява да участва в разследването.

Попаднал на сцената на истинско престъпление Харли с изненада открива, че има дарба за истинска детективска работа и вкрайна сметка може би няма да бърза чак толкова много, за да се завърне към живота си на звезда в Холивуд.

Талантлив, умен и малко разглезен от парите и славата, харизмата на Харли върви метър пред него, като му помага да се справи с всяка ситуация. Отгледан от икономката на дома им след мистериозното изчезване на майка му, Харли здравата се е потрудил за да не позволи тази трагедия да се отрази на щастливата му и щедра пририда, както и на отношенията му с околните.

Надарен с перфектна памет, той е детектив по душа, но трябва да работи сериозно, за да се докаже. Харви изпитва дълбока любов и лоялност към двамата си най-добри приятели Сам и Дейв и възстановяването на връзката му с тях е основната цел, която си поставя, за да се върне отново към предишното си аз.

Харли е разкъсван между желанието си дали да се отдаде на новата си роля на консултант следовател към полицейския участък на Бишъп или да се върне към славата и парите в Холивуд, въпреки, че смята, че ролята му в телевизията всъщност е олицетворение на неговата собствена представа за самия него... С дведи думи - сложно е! Везните ще наклони мистерията около изчезването на майка му, светлина върху което ще падне към края на сезона.

11 април е премиерната дата на сериала "Картър"

Снимка: AXN