13 неща, за които никога не трябва да се извинявате

  • Сподели:
13 неща, за които никога не трябва да се извинявате

Колко често казвате "Извинявам се"? Дори на ум, когато разсъждавате за постъпките си, има неща, за които никога не трябва да съжалявате и да извинявате, на никого!

Спрете да се чувствате гузни за това, че взимате максимума от живота. Прегърнете предизвикателствата, които денят ви предлага и вижте за какво никога не бива да се извинявате.

1. Никога не се извинявайте за това, че действате според инстинктите си. Само героичните души са достатъчно смели да следват инстинктите си и да надвият страховете си.

2. Никога не се извинявайте за сълзите, които проливате понякога, дори това да е по някой, който не заслужава любовта ви или гледайки романтичен филм. Плачът очиства душата!

3. Никога не се извинявайте за възрастта, на която сте. Това са просто цифри.

4. Никога не се извинявайте за това, че се влюбвате. Сърцето просто не може да устои на стрелите на Купидон.

5. Никога не се извинявайте, че задавате въпроси. Спрете ли да питате, значи светът за вас е станал безинтересен.

6. Никога не се извинявайте за това, че отстоявате себе си. Това са вашето мнение, вашата вяра и вашите стремежи. Никой не може да ви ги отнеме.

7. Никога не се извинявайте, че сте начинаещи в дадена област и сега навлизате в материята. И най-великите хора в историята някога са били начинаещи.

8. Никога не се извинявайте за това, че сте подранили на среща или интервю за работа. По-добре рано, отколкото късно.

9. Никога не се извинявайте за това, че се смеете. Усмивката е щастие, смехът разтоварва и ви прави по-продуктивни. Шефът смята, че щом се смеете, значи не работите достатъчно усърдно? Потърсете си нова работа, но не спирайте да се усмихвате.

10. Никога не се извинявайте за това, че се издигате в кариерата. Ако действате морално спрямо другите и полагате усилия, издигането ви е напълно заслужено.

11. Никога не се извинявайте за липса на опит. Човек се учи през целия си живот. На преклонна възраст великият Микеланджело е казал: "Аз все още уча."

12. Никога не се извинявайте за това, че се грижите за себе си. Самосъхранението е основен двигател на човешкото поведение.

13. Никога не се извинявайте за времето, в което искате да останете сами със себе си. Самотата понякога е лекарство.

Източник: Az-jenata.bg