15 признака, че връзката ви е паразитна и задушаваща

  • Сподели:
15 признака, че връзката ви е паразитна и задушаваща
  1. Ако вашият партньор е напълно обсебен от вас – не ви оставя и за секунда на спокойствие и не ви позволява да излизате на пазар или с приятелки само и единствено, ако и той не ви придружава. Може би ви е добре, когато прекарвате повече време с любимия, но ако човекът до вас започва да ви задушава и напряга - най–вероятно трябва да се замислите добре за смисъла на подобна връзка.
  2. Ревност – ако партньорът ви постоянно и без причина ви ревнува и обвинява в действия, които не сте извършили, най-вероятно е време да преосмислите тази връзка.
  3. Когато имате сериозен проблем и знаете, че ако го споделите с партньора си той по-скоро би ви упрекнал и нагрубил вместо да ви подкрепи, значи връзката ви не е истинска и стабилна. В една връзка на първо място е доверието, споделянето и подкрепата и ако не ги откривате във вашата, значи просто сте избрали неподходящ човек.
  4. Ако не успявате да отделите време за себе си и не се чувствате щастливи и удовлетворени от живота, значи връзката ви не върви в правилната посока.
  5. Чувствате се постоянно уморени и не може да разчитате на партньора си да ви облекчи по някакъв начин, дали с домакинските задължения или с гледането на детето, той просто няма желание да ви помага по какъвто и да било начин.
  6. Не ви подкрепя и не се интересува особено от успехите ви в работата и развитието на кариерата ви. Човекът до вас не е щастлив и не се гордее с вас от постиженията ви.
  7. Той упражнява насилие - психическо или физическо върху вас. Постарайте възможно по–скоро да се отървете от тази връзка.
  8. Ако разчита постоянно на вас за всичко – от изкарването на финансите до домакинските задължения и всичко останало и не си мърда и пръста, за да ви помогне. Човекът до вас е от дълго време безработен и неориентиран с това, с което иска да се занимава и дори не си и прави труда да си потърси работа, защото е свикнал вие да се грижите за всичко, а на него му е по–добре да безделничи, то най вероятно това е човек паразит, който се вкопчва и лежи на гърба на партньора си. Не ви е нужна подобна връзка, защото едва ли би завършила добре.
  9. Човекът до вас няма желание да си говорите, да споделяте, да излизате заедно, да се забавлявате – значи тази връзка е изчерпана и с времето ще стане все по-задушаваща за вас.
  10. Партньорът ви настройва срещу близките и роднините ви с единствената цел той да остане единствения човек до вас, за да успява по-лесно да ви накара да правите това, което той иска.
  11. Манипулира ви и флиртува усилено с приятелите ви.
  12. Човекът до вас постоянно се прави на болен (без да е доказана болестта), уморен и неспособен да извършва задълженията си, то този човек е абсолютен паразит.
  13. Подценява ви, пренебрегва ви и смята себе си за център на вселената, в който всички са длъжни, да му слугуват и да се съобразяват само с неговите желания – пълен егоист е.
  14. Връзката ви е токсична и паразитна, ако човекът до вас се е отдал напълно на алкохола, наркотиците и хазарта, ако той е напълно завладян от тях, просто бягайте далече от такива хора.
  15. Човекът до вас си има любовница и не ви е верен, но се опитва да запази и вас и нея, защото така се чувства по–добре и не се интересува от вашите чувства. Той е не само паразит, но и пълен егоист.