Четири основни грешки, заради които не можем да забогатеем

  • Сподели:
Четири основни грешки, заради които не можем да забогатеем

За да е богат човек, той трябва да притежава правилната нагласа на мислене и да е наясно с основните правила, чрез които  може да превърне всяко изкарано левче в милиони. Освен бърз ум, ни е нужно и нещо повече, като например да спрем да правим някои от основните грешки, които ни пречат да задържим парите в себе си и да печелим много повече. Разберете какво не трябва да правите, ако искате да задържите парите в своя живот максимално дълго време.

Финансови грешки, които ни спират да забогатеем

Злоупотреби с кредити
Няма нищо лошо в това да изтеглим кредит особено, ако той е жизнено важен и ще запълни някаква огромна липса в живота ни, но повечето хора не успяват да забележат тънката граница и достигат до момент, в който са изтеглили прекалено много кредити, които в действителност нямат възможността да погасяват всеки месец и така всяка изкарана стотинка, директно отлетява за попълването на месечните дупки, предимно отворени от прекалено много взети на заем пари.

Импулсивно пазаруване
Всеки втори човек страда от тази болест, която обхваща състоянието на емоционално и импулсивно харчене и когато този човек се чувства депресиран, потиснат, тъжен, наранен, започва всекидневно да си доставя някакви удоволствия, които смята, че ще компенсират начина, по който се чувства, но в действителност всичко онова, което купува реално, не му е нужно и не може да му влезе в употреба и така омагьосаният кръг продължава да се завърта, през целия му живот, като този кръг му пречи да спести и да задели пари, дори и за черни дни.

Три дни щастие – от заплата до заплата
Този живот е свързан с денят на получаване на месечна заплата и следващите три дни щастие, след което месец, в който изчакаме следващата заплата и така, животът ни преминава в едно дълго чакане и живот от заплата на заплата. Когато не можем да си направим точно преценка за приходите и разходите, ние започваме да харчим реално повече средства, отколкото в действителност сме изкарали и навлизаме в омагьосания кръг от заплата до заплата, който се превръща и част от живота ни. Когато не сме готови да разпределяме средствата си по важност, обикновено ги пръскаме за куп ненужни покупки, след което задължително съжаляваме за избора си.

Съставяне на месечен бюджет
Това е последната грешка, която повечето хора пропускат да направят - да си създадат месечен бюджет и да го следват стриктно, ако искат да не правят неразумни покупки и в края на месеца да имат заделени настрана пари. Ако човек иска да забогатее, трябва да влага спестяванията си в проекти, които биха удвоили и утроили неговите средства, вместо да ги харчи безцелно, след което да търси грешката в другите хора около себе си.